ENGLISH
  Güncelleme: 06/07/2013

İstanbul Şehir Eşleştirme Programında Eşleşmeler Belli Oldu

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen ve İstanbul Valiliği koordinatörlüğünde yürütülen İstanbul AB’ye Hazırlanıyor projesi kapsamındaki Şehir Eşleştirme Programı’nda eşleşmeler belli oldu.

 

Türkiye Belediyeler Birliği’nin desteğiyle yürütülen Şehir Eşleştirme Programı 7 Kasım 2013tarihinde yayınlanan başvuru çağrısı ile başlamıştı. 22-24 Mayıs 2013 tarihinde biraraya gelen İstanbul ve AB ülkeleri yerel yönetimleri AB müktesebatının yereldeki uygulamalarına yönelik işbirliği yapmak üzere birbirleri ile eşleştiler.

 

  • Bağcılar-Hamm (Almanya)
  • Beylikdüzü-Munich (Almanya)
  • Beyoğlu-Ghent (Belçika)
  • Güngören-Pecs(Macaristan)
  • Maltepe-Mainheim(Almanya)
  • Şile-Paggaio(Yunanistan)
  • Sarıyer-Ravenna(İtalya)
  • Sultanbeyli-Elektrania(Litvanya)
  • Gaziosmanpaşa-Koper(Slovenya)
  • Ümraniye-Vilnius(Litvanya)

 

 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış konu ile ilgili olarak “Avrupa tarihinde önemli bir yeri olan İstanbul ve Türkiye’den yoksun bir AB her zaman eksik kalacaktır. Türkiye’nin hemen her konuda olduğu gibi AB sürecinde de öncü illerinden olan İstanbul’un AB ülkeleri ile işbirliği kurmasını önemsiyoruz. Eşleştirme Programı kapsamında birbirleri ile eşleşen İstanbul ilçeleri ve AB yerel yönetimleri bir yandan AB’nin yerel politikaları konusunda bilgi alışverişi yaparken, bir yandan da Türk halkı ve Avrupa vatandaşları arasında sıcak ilişkilerin güçlenmesine katkıda bulunacaklar. İstanbulumuzun belediyeleri ile AB yerel yönetimleri arasında kurulan bu işbirliklerinin, her iki taraftaki önyargıların giderilmesine ve Türkiye’nin AB sürecine önemli bir katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum” açıklamasında bulundu.

 

 

 

Şehir Eşleştirme Programı Hakkında Bilgi:



Şehir Eşleştirme Programı İstanbul ilçelerinin AB üyesi ülkelerdeki kentler ile AB müktesebatının yereldeki uygulamalarına yönelik bilgi ve deneyim alışverişi yapabilmelerini ve ortak projeler sunabilmelerini sağlamayı amaçlıyor.

 

Başvurular sonunda seçilen İstanbul ilçeleri ve AB yerel yönetimleri daha önce 22-24 Mayıs 2013 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen çalıştayda biraraya geldi. Çalıştay süresince yerel yönetimlerini tanıtıcı ve işbirliği yapılmak istenen alanları içeren sunumlar yapıldı  ve çalıştay sonucunda ortak faaliyet yürütmek isteyen yerel yönetimler eşleşti.

 

Şehir Eşleştirme Programı kapsamında 2013 yılının sonbahar aylarında İstanbul ilçeleri AB tarafındaki ortaklarını ziyaret edecekler.  Saha sonraki dönemde de İstanbul ilçeleri AB yerel yönetimlerini ağırlayacaklar. Çalışma ziyaretleri esnasında ileriye dönük yapılabilecek çalışmalar planlanacak ve bir yıl içerisinde eşleşen yerel yönetimler ortak çalışmalarını projelendirecekler.

 

İstanbul ilçeleri ve AB yerel yönetimlerinin yapacakları karşılıklı ziyaretler Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul İl Özel İdaresi tarafından finanse ediliyor.



Güncelleme: 06/07/2013 / Hit: 9,677

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı