ENGLISH
  Güncelleme: 01/07/2013

Egemen Bağış Hırvatistan'ın AB'ye Katılması Dolayısıyla Zagreb’de Düzenlenen Kutlamaya Katıldı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hırvatistan’ın AB’ye alınması dolayısıyla başkent Zagreb’de düzenlenen kutlamaya Türkiye’yi temsilen katıldı.

Hırvatistan’ı tebrik eden Bağış, basın mensuplarına Türkiye’nin üyelik süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Hırvatistan’nın AB’ye üyeliğiyle birlikte AB müzakere sürecinde önemli bir müttefik kazandıklarını belirten Bağış, “Hırvatistan’ın AB’ye üye olması demek, Türkiye’nin AB içerisinde bir dosta daha sahip olması demek. Hırvatistan’ın, Türkiye’nin bir dostu ve müttefiki olarak, Türkiye ile ilgili konularda her zaman AB üyesi ülkeleri olumlu yönde etkileyecek bir potansiyeli olduğuna inanmışızdır. Müzakerelere başladıktan sonra da Hırvatistan’la kurduğumuz ilişkiler, Hırvatistan’la müzakere sürecinde yaptığımız ortak çalışmalar neticesinde, Hırvatistan’ın da bu süreçte Türkiye’ye çok olumlu yansımalarda bulunacağına yürekten inanıyorum.” dedi.

Türkiye’nin, üye olduğunda Avrupa’nın en büyük ve önemli ülkelerinden biri olacağını belirten Bağış, bunun da Avrupa’da bazı çevreleri endişelendirdiğine dikkati çekti. Buna rağmen AB reformlarına kararlıkla devam edeceklerini altını çizen Bağış, bu sürecin Türkiye’nin daha demokratik ve şeffaf bir ülke olması için son derece önemli olduğunu belirti.

Açılış konuşmasını Hırvatistan Başbakanı Zoran Milanovic’in, kapanış konuşmasını ise Hırvatistan Cumhurbaşkanı Ivo Josipovic’in yaptığı kutlama törenine, Türkiye’yi temsil eden AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın yanı sıra 15 devlet başkanı, 13 başbakan, 3 meclis başkanı olmak üzere aralarında çok sayıda bakanın da bulunduğu 170 üst düzey devlet yetkilisi katıldı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 01/07/2013 / Hit: 8,395

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı