ENGLISH
  Güncelleme: 26/06/2013

AB Konseyinin 22. Fasla İlişkin Kararına Dair Sayın Bakanımızın Değerlendirmeleri

22. Faslın (Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu)  açılmasına ilişkin olarak Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış yaptığı değerlendirmede  “Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu çözüm süreci kapsamında son derece anlamlı olacağına inandığım 22'nci faslın açılması hayırlı olsun. Faslın açılmasıyla ilgili süreç olağanüstü değil, olağan, olması gereken bir süreçti. Ama bundan sonra da bu süreçte yaşanan hassasiyetler çerçevesinde Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve Avrupa Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle'nin de vurguladığı gibi siyasi fasılların, 23'üncü ve 24'üncü fasılların açılması da önemlidir. Türkiye'nin AB hedefi stratejik ve partiler üstü bir hedeftir” dedi.

25 Haziran 2013 tarihinde toplanan Genel İşler Konseyi (GİK), 22. Faslın (Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu) açılması konusunda mutabık kaldı. Fasla ilişkin Hükümetlerarası Konferans (HAK) ise, Komisyonun Türkiye için İlerleme Raporunu sunmasından sonra, AB’nin ortak tutum belgesini teyit edeceği ve HAK tarihinin belirleneceği GİK toplantısının ardından gerçekleşecektir.

GİK Kararına http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/EN/genaff/137597.pdf adresinden ulaşılabilir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 26/06/2013 / Hit: 7,298

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı