ENGLISH
  Güncelleme: 18/06/2013

Sivil Toplum Diyaloğu Sonraki Adımlar Ulusal Konferansı

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Türkiye ve Avrupa Birliği toplumları arasında güçlü bir diyalog kurulması ve geliştirilmesi yönünde geçtiğimiz on yıllık dönemde yapılan çalışmalar değerlendirilerek, önümüzdeki dönemler için öncelikli konuların haritası çıkarılıyor.

Bu çerçevede Ocak ayında AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu Önceliklerinin Belirlenmesi Çalışmasını başlatıldı. Türkiye’nin dört bir yanından ve Avrupa’dan birçok sivil toplum aktörünün katılımıyla bir dizi değerlendirme çalışması gerçekleştirildi. Bunların arasında, Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantıları, sivil toplum temsilcileriyle yapılan yüz yüze görüşmeler ve uluslararası katılımın da olduğu kapsamlı bir anket çalışması yer aldı.

Ocak 2013’den bu yana gerçekleştirilen tüm bu çalışmalar aracılığıyla diyalog yolunda şimdiye kadar atılan adımlar, elde edilen sonuçlar ve önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği üye ülkeleriyle kurulan diyaloğun daha da güçlendirilmesi için izlenmesi gereken yol belirlendi.

Tüm bu çalışmalarda elde edilen verileri sivil toplum temsilcilerinin görüşüne sunmak, Türkiye ve Avrupa Birliği toplumları arasında gelişen diyaloğun sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmak ve önümüzdeki dönemlerde hangi öncelikli alanlarda diyalog çalışmaları yürütüleceğini belirlemek üzere, Sivil Toplum Diyaloğu – Sonraki Adımlar – Ulusal Konferansı düzenleniyor.

28 Haziran Cuma günü, Sabancı Müzesi içinde yer alan The Seed konferans salonunda saat 10:00’da gerçekleşecek etkinlik ile elde edilen sonuçlar Türkiye’nin dört bir yanından, sivil toplum temsilcileriyle birlikte değerlendirilip, Avrupa Birliği’ne sunulacak raporun son hali şekillendirilecek.

Katılım formu için tıklayınız



Güncelleme: 18/06/2013 / Hit: 10,739

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı