ENGLISH
  Güncelleme: 14/06/2013

Aile İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddet başlıklı TAIEX Bölgesel Semineri

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu TAIEX birimi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Aile İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddet” başlıklı TAIEX Bölgesel Semineri 14-15 Haziran 2013 tarihlerinde İzmir Crowne Plaza’da gerçekleştirilmektedir.

Bu seminerin amacı, adalet ve içişleri alanında, AB müktesebatının Bakanlıkların taşra teşkilatlarında etkin şekilde uygulanmasını sağlamak, kadına yönelik şiddet alanında AB düzenlemeleri ve uygulamaları ile ülkemizdeki kurumsallaşma çalışmalarını paylaşmak ve bu alanda var olan farkındalığı artırmaktır.

Sözkonusu alanda çalışan ilgili uzmanları, akademisyenleri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerini ve kamu kurumu temsilcilerini bir araya getiren TAIEX Bölgesel Semineri’nin açılış konuşmalarını Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet Cangir, Konak Kaymakamı AB Daimi Temas Noktası Sayın Ahmet Önal ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda Daire Başkanı Sayın Zekeriya Ertaş yapmıştır.

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet Cangir, insan hakları alanındaki kurumsallaşma çabaları halen devam ederken, bu çabaların somut sonuçlara ulaşabilmesi için toplumun en küçük birimi olan aile kurumu içinde aile üyelerinin birbirine saygı duyması ve diyalog ortamının sağlanmasının ülkenin demokratikleşme standartlarına katkı sağlayacağına dikkat çekmiştir. Buna yönelik olarak da, özellikle son 3-4 yıldır Sayın AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın talimatlarıyla merkezle birlikte taşraya da yayılan konuya yönelik “farkındalık artırma” çabalarının önemini vurgulamıştır.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 14/06/2013 / Hit: 8,437

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı