ENGLISH
  Güncelleme: 11/06/2013

"Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve Avrupa Birliği İçin Ortak Gelecek” başlıklı “Avrupa Birliği İstanbul Konferansı”, İstanbul'da yapıldı.

6-8 Haziran tarihlerinde, İstanbul’da, Türkiye-AB ilişkileri tarihinin en kapsamlı Konferansı olan "Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve Avrupa Birliği İçin Ortak Gelecek” başlıklı “Avrupa Birliği İstanbul Konferansı” Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış'ın ev sahipliğinde yapıldı.

 

Açılışını Sayın Başbakanımızın onurlandırdığı, Avrupa Birliği Bakanlığı İstanbul Konferansına  Avrupa’nın farklı ülkelerinden Başbakan ve Bakan seviyesinde liderler, tanınmış siyasetçiler, akademisyenler, üst düzey bürokratlar, Avrupa Komisyonu ve AB Konseyi yetkilileri ile sivil toplum ve düşünce kuruluşları, medya ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

 

2 gün süren ve toplamda 1300 kişinin katıldığı Konferans kapsamında, “Küresel Ekonomik Sorunlar ve Beklentiler”, “Küreselleşme Çağında Demokrasi ve Güvenlik”, “Avrupa Bütünleşmesinin Geleceği”, “Küresel Yönetişimdeki Değişimin Türkiye–AB İlişkilerine Etkisi” başlıklı 4 panel gerçekleştirildi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 11/06/2013 / Hit: 9,177

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı