ENGLISH
  Güncelleme: 04/06/2013

Egemen Bağış YASED Heyetini Kabul Etti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 4 Haziran 2013 tarihinde, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) heyetiyle AB Bakanlığında bir araya geldi. 

Bağış, burada yaptığı konuşmada, AB Bakanlığının YASED'i kendi paydaşı ve müzakere heyetinin doğal bir üyesi olarak gördüğünü ifade ederek, "AB üyeliğinin önündeki en büyük engel ön yargılardır. Bu ön yargıları kırmamızda bize en çok yardımcı olacak kişiler de bu ülkede iş yapan, bu ülkeyi gerçekten tanıyan, ön yargılarla değil gerçek bilgiyle Türkiye'ye yaklaşabilen insanlar, sizin temsil ettiğiniz firmalar, bu firmaların yöneticileri olacaktır" ifadesini kullandı.

Heyet adına söz alan Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi Serpil Timuray da YASED yönetim kurulu üyeleri olarak, derneğin gelecek dönemde Türkiye’nin büyüme programına katma değer sağlayacağına inandıklarını söyledi. Gelecek iki yıla ilişkin hazırladıkları stratejik çalışma programını Bakan Bağış'a sunacaklarını belirten Timuray, bu programın, Türkiye'nin uluslararası doğrudan yatırımlardan aldığı payı artırması için gerekli yatırım ortamının inşa edilmesinde YASED'i bir fikir önderi ve çözüm ortağı olarak konumlandırmayı amaçladığını kaydetti. 

Yased

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 04/06/2013 / Hit: 7,062

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı