ENGLISH
  Güncelleme: 03/06/2013

Erensya Zirve Toplantısı

İspanya Dışişleri ve İşbirliği Bakanlığı ve Sefarad Merkezi ile Cervantes Enstitüsü’nün Dünya Sefarad Cemaatleri ile birlikte düzenledikleri “Erensya (Miras)” kongrelerinin ikinci toplantısı 3-7 Haziran 2013 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenmektedir.

Amacı, farklı topluluklar arasındaki ilişkiyi geliştirmek; dil ve kültürel zenginliklerin daha iyi anlaşılması için işbirliğini ve değişimi teşvik etmek olan toplantının açılış konuşmaları bölümünde Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. F.H. Burak Erdenir söz almışlardır.

Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. F.H. Burak Erdenir, farklı inanç gruplarına yönelik olarak önemli adımlar atıldığını, bu çerçevede Bakanlığımız koordinasyonunda bir diyalog mekanizması oluşturulduğunu belirtmiştir. Buna ilaveten, Müsteşar Yardımcısı Sayın Erdenir, son yıllarda cemaat vakıflarına taşınmaz iadesi yapılmasına yönelik olarak yapılan düzenlemelerin önemine değinmiş, tüm Musevi cemaatine göstermiş oldukları işbirliği ve yaptıkları çalışmalar için teşekkür etmiştir.

Erensya Zirve


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 03/06/2013 / Hit: 6,968

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı