ENGLISH
  Güncelleme: 30/05/2013

“Türk Yerel Medyası AB Yolunda” Projesi Artvin'de Gerçekleştirilen Yedinci Bölgesel Bilgilendirme Semineri ile Sona Eriyor

"Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesi, 30-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında Artvin'de gerçekleştirilen yedinci bölgesel bilgilendirme semineri ile sona eriyor. Seminerin ilk gününde İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı ve Küresel İşler Daire Başkanı Sayın Peter Spoor, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. F. H. Burak Erdenir ve Artvin Valisi Sayın Necmettin Kalkan birer açılış konuşması gerçekleştirdi.

Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Birleşik Krallık Büyükelçisi David N. Reddaway ve Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı M. Haluk Ilıcak’ın katılımıyla 25 Mayıs 2011 tarihinde Avrupa Birliği Bakanlığı Ortaköy Ofisi’nde gerçekleştirilen mutabakat zaptı imza töreni ve ardından İstanbul’da düzenlenen ilk bölgesel bilgilendirme semineri ile başladı.

Avrupa Birliği Bakanlığı, İstanbul’un ardından sırasıyla, Ankara, Erzurum, Elazığ, Sivas, Ordu, Şanlıurfa, İzmir, Muğla ve Mersin illerinde düzenlenen seminerlerle 81 ilimizdeki 500 yerel medya mensubu ile bir araya geldi. Seminerlerin ardından kura çekilişiyle belirlenen 10 yerel medya mensubu Brüksel ve Londra’yı ziyaret etme, yetkililer ve meslektaşlarıyla bir araya gelme ve deneyimlerini paylaşma fırsatını buldu.

 “Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesi gördüğü ilgi ve hedeflenenden daha fazla sayıda medya mensubuna ulaşılması bakımından başarılı bir çalışma oldu. Avrupa Birliği Bakanlığı, İngiltere Büyükelçiliği ile birlikte projeyi devam ettirme kararı aldı.

Projenin ikincisi kapsamında, Afyonkarahisar, Balıkesir, Isparta, Karabük, Kayseri ve Siirt illerinde çevre illerden medya mensuplarının da katılımıyla Bölgesel Bilgilendirme Seminerleri düzenlendi. Proje 30-31 Mayıs tarihlerinde Artvin’de düzenlenen 7. Bölgesel Bilgilendirme Semineri ile son buluyor.

 Avrupa Birliği Bakanlığı, Türk Yerel Medyası AB Yolunda projesi çerçevesinde 2 yılda düzenlediği 17 seminerde yaklaşık 800 yerel medya mensubu ile bir araya geldi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 30/05/2013 / Hit: 7,576

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı