ENGLISH
  Güncelleme: 29/05/2013

“Türk Yerel Medyası AB Yolunda” Projesi Artvin Semineri ile Sona Eriyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın himayelerinde, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından desteklenen "Türk Yerel Medyası AB Yolunda" projesi Artvin semineri ile sona eriyor.

“AB Süreci Yerelde Başlar” anlayışı ile başlatılan ve yerel medya mensuplarının Avrupa Birliği konusunda bilgi düzeyini arttırmak amacıyla Türkiye çapında gerçekleştirilecek “Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesi kapsamında, bölgesel bilgilendirme seminerlerinin yedincisi yarın Artvin’de başlıyor.

Seminer, Artvin, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Ordu, Rize ve Trabzon illerinde çalışan yerel medya mensuplarımızın katılımı ile 30-31 Mayıs 2013 tarihlerinde Artvin’de gerçekleştiriliyor.

Avrupa Birliği Bakanlığı, İngiltere Büyükelçiliği, Artvin Valiliği, Anadolu Ajansı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Avrupa Gazeteciler Birliği, Diplomasi Muhabirleri Derneği, Artvin Gazeteciler Cemiyeti, Artvin Faal Gazeteciler Derneği temsilcileri ile Avrupa Parlamentosu Eski Milletvekilinin konuşmaları da seminer gündeminde yer alıyor.

Türkiye çapında, gazete, televizyon, haber ajansı, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden projede, yerel medyanın, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dâhil olması amaçlanıyor.

Bu projeyle, Bakanlığımız tüm yurda yayılarak yerel medyayla bir araya geliyor. Seminerlerde katılımcılara AB sürecimiz,  sürecin günlük hayatımıza etkileri, medyaya yönelik proje ve programlar ile çevre, enerji, tarım gibi sektörel konular hakkında bilgilendirme yapılıyor. Ayrıca katılımcılara, çalışmalarında AB sürecini takip etmelerini kolaylaştıracak bilgi ve belgeler de sunuluyor. 

Bu kapsamda, yerel medya mensupları için özel olarak hazırlanan AB Rehberleri katılımcılara dağıtılıyor.

Projeyle ilgili bilgilere ve seminer takvimine http://www.turkyerelmedyasiabyolunda.org/ adresinden ulaşılabilir.

Proje Hakkında Bilgi:

Türk Yerel Medyası AB Yoluna proejesi, Avrupa Birliği Bakanlığı ile yerel medya arasındaki mevcut iletişim ağının daha da güçlendirilmesini, yerel medyanın Türkiye’nin AB’ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesini amaçlamaktadır.

Proje, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Birleşik Krallık Büyükelçisi David N. Reddaway ve Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı M. Haluk Ilıcak’ın katılımıyla 25 Mayıs 2011 tarihinde Avrupa Birliği Bakanlığı Ortaköy Ofisi’nde gerçekleştirilen mutabakat zaptı imza töreni ve ardından İstanbul’da düzenlenen ilk bölgesel bilgilendirme semineri ile başladı.

Avrupa Birliği Bakanlığı, İstanbul’un ardından sırasıyla, Ankara, Erzurum, Elazığ, Sivas, Ordu, Şanlıurfa, İzmir, Muğla ve Mersin illerinde düzenlenen seminerlerle 81 ilimizdeki 500 yerel medya mensubu ile bir araya geldi. Seminerlerin ardından kura çekilişiyle belirlenen 10 yerel medya mensubu Brüksel ve Londra’yı ziyaret etme, yetkililer ve meslektaşlarıyla bir araya gelme ve deneyimlerini paylaşma fırsatını buldu.

“Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesi gördüğü ilgi ve hedeflenenden daha fazla sayıda medya mensubuna ulaşılması bakımından başarılı bir çalışma oldu. Avrupa Birliği Bakanlığı, İngiltere Büyükelçiliği ile birlikte projeyi devam ettirme kararı aldı.

Projenin ikincisi kapsamında, Afyonkarahisar, Balıkesir, Isparta, Karabük, Kayseri ve Siirt illerinde çevre illerden medya mensuplarının da katılımıyla Bölgesel Bilgilendirme Seminerleri düzenlendi. Proje 30-31 Mayıs tarihlerinde Artvin’de düzenlenecek 7. Bölgesel Bilgilendirme Semineri ile son bulacak.

Avrupa Birliği Bakanlığı, Türk Yerel Medyası AB Yolunda projesi çerçevesinde 2 yılda düzenlediği 17 seminerde yaklaşık 800 yerel medya mensubu ile bir araya gelmiş olacak.

Projenin ikincisi kapsamında da, 7 yerel medya mensubu Brüksel ve Londra’yı ziyaret edecek. 



Güncelleme: 29/05/2013 / Hit: 11,431

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı