ENGLISH
  Güncelleme: 10/05/2013

Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya MARİNE Projesinin Açılış Konferansına Katıldı

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin BÜYÜKKAYA,10 Mayıs 2013 tarihinde Bakanlığımızın “Ulusal Otorite” görevini üstlendiği ENPI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programının ikinci teklif verme çağrısı kapsamında uygulanan, yararlanıcısı Piri Reis Üniversitesi olan, “Karadeniz Havzasında Denizcilik Kültürünün Geliştirilmesi için Denizcilik Eğitim Ağı- MARINE” projesinin açılış konferansına katılmıştır.

Bakan Yardımcısı Sayın Büyükkaya, etkinlikte yaptığı konuşmada, “küçük” bütçeli bu Programın Havzada yer alan ülkelerin sivil toplum örgütleri, üniversite ve yerel yönetimlerinin  işbirliklerine olanak tanımasıyla  sınır ötesi kalıcı etkiler yarattığına  dikkat çekmiştir. Sayın Büyükkaya, ayrıca, 2007-2013 dönemini başarıyla yürüten ENPI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi Programının 2014-2020 yıllarını kapsayan yeni bütçe döneminde de devam edeceğini ve bu dönemde Avrupa Birliği ile Bakanlığın sağlayacağı hibe desteklerinin daha da artacağınını kaydetmiştir.

Söz konusu konferans, 22. Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral  Metin Ataç, Deniz Ticaret Odası temsilcileri ve proje ortakları olan Romanya Deniz Harp Okulu, Ukrayna Deniz Akademisi, Moldova Teknik Üniversitesi ve Türkiye’den Piri Reis Üniversitesi yetkililerinin konuşmalarıyla devam etmiştir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 10/05/2013 / Hit: 10,130

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı