ENGLISH
  Güncelleme: 06/05/2013

Egemen Bağış Avrupa Koleji İçin Burs Sağlayan Kurum Temsilcileri ile Buluştu

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın, Avrupa Koleji Yüksek Lisans Bursu için burs sağlayan kurum temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Bakanlığımız koordinasyonunda yürütülen "Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı", Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne adaylık sürecinde, gerek kamuda gerek özel sektörde, donanımlı AB uzmanları ve geleceğin Türk Avrokratlarını yetiştirmek amacıyla, özel sektör temsilcilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının değerli katkılarıyla ilk kez 2010-2011 akademik yılında başlatılmıştır.

Yemekte davetlilere hitap eden Bağış, "3 yıldır, yılda ortalama 20 Türk gencini, Türk kuruluşlarının verdiği burslarla Avrupa Kolejinde eğitebiliyoruz. Bir yıllık eğitimin sonunda da gençlerimiz AB uzmanı olarak ülkemizin data hazinesine kazandırılıyor" diye konuştu. Avrupa Kolejinde yetişen uzmanların AB Bakanlığının da aralarında olduğu çeşitli kamu kurumlarının yanı sıra özel sektörde, sivil toplum kuruluşlarında ve üniversitelerde istihdam edildiğini dile getiren Bağış ayrıca şunları söyledi:

"Avrupa Kolejine bir öğrencinin kabul edilebilmesi için öncelikle İngilizce ve Fransızca'ya çok iyi hakim olması gerekiyor. Kendi alanında da performansını ispat etmesi gerekiyor. Bizzat gidip gördüğüm, bir yıl içinde geceli gündüzlü çalışarak, yatılı bir şekilde özel bir eğitimin sonunda hakikaten konularında uzmanlaşmış AB uzmanları oluyorlar. AB'de muhatap olduğumuz komisyondaki üst düzey yetkililerin ve AB üyesi ülkelerde muhatap olduğumuz devlet yetkililerinin birçoğunun Avrupa Koleji mezunu olması zaten bu okulun performansının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor."

Avrupa Koleji Rektörü Prof. Dr. Paul Demaret Avrupa Kolejinde parlak Türk gençlerini ekonomiden hukuka kadar çeşitli konularda eğittiklerini belirterek, kolejin bu yolla Türkiye'nin AB'ye daha da yaklaşmasına mütevazı bir katkıda bulunduğunu dile getirdi.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 06/05/2013 / Hit: 7,449

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı