ENGLISH
  Güncelleme: 03/05/2013

Egemen Bağış 8.Allgäu-Orient Rallisi’nin Startını Verdi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 8. Allgäu-Orient Dostluk ve Barış Rallisi'nin Türkiye etabının startını verdi. Fatih Belediyesi'nin ev sahipliğinde Sultanahmet Meydanı'nda başlayan yarışa bu yıl aralarında, Japonya, İngiltere, İsviçre, Avusturalya, Çek Cumhuriyeti, Bosna-Hersek ve Hollanda'nın da yer aldığı 20 ülke katılıyor.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından AB İletişim Stratejisi kapsamında bir sivil toplum girişimi ve sosyal sorumluluk projesi olarak desteklenen ralliye bu yıl aralarında, Japonya, İngiltere, İsviçre, Avusturalya, Çek Cumhuriyeti, Bosna-Hersek ve Hollanda'nın da yer aldığı 20 ülke katılıyor. İstanbul’a gelen 280 klasik araç ve 600 rallicinin Türkiye etabını 17 Mayıs 2013 tarihinde tamamlayacağı, rallinin Ürdün’de sona ereceği belirtildi.

Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen törene Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Allgau–Orient Rallye Başkanı Wilfried Gehr, Allgau–Orient Rallye Türkiye Organizasyonu Başkanı Nadir Serin, ralliciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Allgau–Orient Rallye Türkiye Organizasyonu Başkanı Nadir Serin ile birlikte bir ralli otomobiline binen Bakan Egemen Bağış, meydandaki vatandaşlara el salladı.

 Bakan Bağış etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmada, gereksiz kornadan kaynaklanan gürültü kirliliğine dikkat çekti. Avrupa Birliği Bakanlığı olarak Türkiye'de her konuda AB standartlarını yakalamayı çok önemsediklerini dile getirerek bu konunun önümüzdeki dönemde AB standartları doğrultusunda inceleneceğini ve yasal düzenlemeler için gerekli çalışmaların yapılacağını dile getirdi.

İstanbul’da böylesi önemli bir organizasyonun gerçekleşmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Bağış, “10 bin kilometrelik parkurun en önemli, en tarihi noktasında sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Biz de ülke olarak çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Unutmayın en zorlu parkur barış parkurudur. Türkiye de milli birlik ve kardeşlik yolunda hızla ilerliyor” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Bakan Egemen Bağış’a bir gül fidanı ile fiziksel engellilerin ürettiği bir oyuncak araba hediye edildi.

Daha sonra Bakan Bağış ve Başkan Demir'in start vermesiyle ralliciler gaza bastılar. Türkiye etabı 17 Mayıs 2013 tarihinde tamamlanacak olan ralli Ürdün’de son bulacak. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 03/05/2013 / Hit: 8,311

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı