ENGLISH
  Güncelleme: 29/04/2013

Euroskills II Projesi Tamamlandı

Avrupa Birliği Bakanlığı ve British Council tarafından ortaklaşa düzenlenen "Avrupa Birliği'yle Müzakere Sürecinde Yer Alan Personele Yönelik Eğitim Projesi" (Euroskills II) başarıyla tamamlandı. Proje kapsamında 13 - 15 Mart 2013, 3 - 5 Nisan 2013 ve 8 - 10 Nisan 2013 tarihlerinde 3 farklı gruba yönelik "AB'ye Katılım Sürecine Yönelik Genel İletişim Becerileri" ile "AB'ye Katılım Müzakereleri Becerileri"  başlıklı eğitimler düzenlendi.


Proje kapsamında, Avrupa Birliği Bakanlığı'nda 30 Nisan 2013 tarihinde düzenlenecek çalıştayda katılımcılar eğitimlerde öğrendikleri bilgileri uygulamaya koymak üzere sunumlar gerçekleştirecek.  Çalıştayın ardından aynı gün düzenlenecek sertifika töreninde ise katılımcılara sertifikaları, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, British Council Türkiye Direktörü Margaret Jack, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Haluk Ilıcak, British Council Türkiye Direktör Yardımcısı Chloe Ewing, Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanı İbrahim Bayram ve British Council Bölgesel İş Geliştirme Direktörü Sheila Lumsden tarafından takdim edilecek.


Proje kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, KOSGEB, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan toplam 65 kamu görevlisine ulaşıldı.


Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, konu ile ilgili olarak: "İrlanda'nın dönem başkanlığında, Haziran ayında "Bölgesel Politikalar" faslının açılmasını bekliyoruz. Hem yeni bir fasıl açmayı hem de AB dönem başkanlığını devralacak Litvanya'nın Türkiye ile AB arasında yavaş seyreden katılım müzakerelerine ivme kazandıracağını umduğumuz bu dönem öncesinde British Council ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu projeye büyük önem atfediyoruz. Proje ile müzakere sürecine kendi kurumlarında büyük katkı sağlayan kamu görevlilerimizin konferans, çalıştay gibi birçok platformda Türkiye'nin tezlerini savunabilmelerine ve Avrupa kamuoyunu müzakere fasılları hakkında bilgilendirmelerine katkı sağladığımıza inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Euroskills II Projesi Sertifika Töreni ve Kapanış Resepsiyonu:

30 Nisan 2013, Salı

Avrupa Birliği Bakanlığı, Ankara

Saat: 17:00-18:00



Güncelleme: 29/04/2013 / Hit: 8,787

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı