ENGLISH
  Güncelleme: 19/04/2013

Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi’nin Altıncı Eğitimi Manisa’da Gerçekleşti

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği ile işbirliği içerisinde yürüttüğü, İngiltere Büyükelçiliği tarafından Avrupa’yı Birleştirme Programı kapsamında desteklenen “Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi’nin altıncı eğitim semineri,  17-19 Nisan 2013 tarihlerinde Manisa’da gerçekleşti. Eğitim seminerinin kapanışı ve sertifika törenine,  Manisa Valisi Sayın Halil İbrahim DAŞÖZ, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Sayın M. Haluk ILICAK, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Serhan ÖZBEK, İngiltere Büyükelçiliği Müsteşarı Sayın Stuart ADAM ve Manisa Barosu Başkanı Sayın Zeynel BALKIZ katıldı.

Bugüne kadar toplam 390 civarında avukatın faydalandığı eğitimlerin ardından düzenlenen altıncı eğitimin kapanış töreninde konuşan Manisa Valisi Sayın Halil İbrahim DAŞÖZ,  Manisa’nın Avrupa’nın tüm ülkelerine ihracat yapan Avrupa içerisinde ekonomik olarak etkin bir şehir olduğunu; ancak AB ile ilişkilerde ekonominin yanında insan hakları ve demokrasinin gelişmesi sürecine de önem verdiklerini vurguladı.

Avrupa Birliği Bakanı Müsteşarı Büyükelçi Sayın M. Haluk ILICAK ise,  AB sürecinde gerçekleşen reformlar kadar reformların uygulanması boyutuna da önem verildiğini belirtti. Sayın ILICAK ayrıca, Türkiye halkının %92’sinin AB’nin Türkiye’ye adil davranmadığını düşündüğünün altını çizerek; AB’nin bu süreçteki eleştirilerinin heves kırıcı olmak yerine daha yapıcı ve teşvik edici olması gerektiğini ifade etti.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Serhan ÖZBEK, İngiltere Büyükelçiliği Müsteşarı Sayın Stuart ADAM ve Manisa Barosu Başkanı Sayın Zeynel BALKIZ da seminerin kapanışında projeye katkı sağlayanlara teşekkürlerini sundular.

Eğitim seminerinin kapanışında gerçekleştirilen sertifika töreninin ardından, eğitimlere tam katılım sağlayan avukatlar arasından İngiltere’ye gerçekleştirilecek çalışma ziyareti için katılımcı belirlenmesi amacıyla kura çekimi yapıldı. Tören, Sayın ILICAK’ın Manisa Barosu Başkanı Sayın Zeynel BALKIZ’a plaket takdimi ile son buldu.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 19/04/2013 / Hit: 7,022

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı