ENGLISH
  Güncelleme: 16/04/2013

AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu Anket Çalışması

Avrupa Birliği Bakanlığı, AB ve Türkiye sivil toplum diyaloğu kapsamında uygulanan programların etkilerini değerlendirmek ve bundan sonraki dönemde Türkiye ve AB sivil toplumları arasındaki diyaloğu daha da geliştirmek üzere yapılacak çalışmalara sivil toplumla birlikte şekil vermek üzere “AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu Önceliklerinin Belirlenmesi” çalışmasını hazırladı.

Ocak ayı itibarıyla uygulamaya konan çalışma kapsamında ilgili taraflarla görüşmeler yapılarak farklı aktörlerin deneyimleri ve görüşleri derinlemesine incelenecek, literatür taramaları aracılığıyla yapılan çalışmalar değerlendirilecek, Türkiye’nin farklı bölgelerinde STK’ların katılımıyla gerçekleştirilecek yuvarlak masa toplantılarıyla bölgesel ve yerel görüşler toparlanacak. Tüm bunlara ek olarak, daha fazla katılımcının görüşlerine de yer verebilmek ve araştırmayı genişletmek için internet üzerinden anket ve tartışma platformları düzenlenecek. Son olarak, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ’ın da katılımıyla ulusal düzeyde düzenlenecek bir konferans ile bu çalışmalar süresince toplanan bilgiler özetlenecek.

Bu çalışmanın ilk ayağı olan ve tüm Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının internet ortamında erişebileceği çevrimiçi anket çalışması başlatıldı. Çalışmalara yönelik detaylar ve ankete katılım için www.csdproject.net internet sitesinin ilgili linki ziyaret edilebilir.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 16/04/2013 / Hit: 7,897

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı