ENGLISH
  Güncelleme: 12/04/2013

Türkiye-AB Ortaklık Komitesi 121.Kez Toplandı

Türkiye-AB Ortaklık Komitesi'nin 121. Toplantısı 12 Nisan 2013'de Brüksel'de yapıldı. 1 Aralık 1964 tarihinde yürürlüğe giren Ankara Anlaşması çerçevesinde kurulan ve Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin teknik düzeyde takibini yürüten Ortaklık Komitesi toplantısında, ortaklık ilişkisi ve müzakere sürecindeki son gelişmeler ve sorunlar ele alındı.

Toplantı gündeminde, Müzakere Süreci ile Pozitif Gündem konularının yanı sıra,  Siyasi ve Ekonomik Kriterler, Adalet ve İçişleri, Enerji, Ulaştırma, Çevre ve İklim Değişikliği, Gümrük Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşmaları ile Mali Yardımlar başlıkları yer aldı.

Türk heyetini, Ortaklık Komitesi çalışmalarının koordinasyonunu yürüten Avrupa Birliği Bakanlığı'nın yanı sıra Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı temsilcileri oluşturdu.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 12/04/2013 / Hit: 7,486

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı