ENGLISH
  Güncelleme: 30/03/2013

Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı Bilgilendirme Günü Yapıldı

Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programının 11 Şubat 2013 tarihinde duyurusu yapılan üçüncü teklif verme çağrısı kapsamında proje sunmak isteyen potansiyel yararlanıcılara yönelik olarak 29 Mart 2013 tarihinde Kırklareli’nde Bakanlığımızca, Programın Ortak Teknik Sekretaryası (OTS) temsilcilerinin de katılımıyla bir Bilgilendirme Günü düzenlenmiştir. Mali İşbirliği Başkanı M. Süreyya Süner, OTS Başkanı Ivan Delchev ve Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk tarafından açılışı yapılan etkinlikte Programın tanıtımı yapılmış, Program kuralları ve proje hazırlama usulleri hakkında açıklamalarda bulunularak proje hazırlaması muhtemel yararlanıcılara destek olunmuştur.

 

Üçüncü teklif verme çağrısı etkinlikleri kapsamında daha önce 14 Mart 2013 tarihinde Edirne’de de bir bilgilendirme günü gerçekleştirilmiş, ek olarak potansiyel yararlanıcıların projeleri için ortak bulabilmeleri ve potansiyel projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunmaları için bir ortaklık forumu düzenlenmişti.

 

Kırklareli etkinliğinde ayrıca, Kırklareli için diğer AB fon olanakları hakkında da kapsamlı açıklamalarda bulunulmuş, programın bu kısmında AB Bakanlığı Araştırma ve Dokümantasyon Başkanı Selçuk Bayraktaroğlu, Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan ve Ulusal Ajans Koordinatörü Ali Yurtsever tarafından sunumlar yapılmıştır. Söz konusu özel oturum görüşmelerinde Kırklareli ilimizin Sınır Ötesi İşbirliği Programı haricindeki AB fonlarının kullanımı için daha fazla bilgilendirilmesi ve teşvik edilmesi gerektiği tespitinde bulunulmuştur. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 30/03/2013 / Hit: 7,384

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı