ENGLISH
  Güncelleme: 27/03/2013

“AB Fonları ve Kırklareli için Fırsatlar” İsimli Bilgilendirme Toplantısı

“AB Fonları ve Kırklareli için Fırsatlar” isimli bilgilendirme toplantısı 29 Mart 2013 Cuma günü Kırklareli’nde gerçekleştirilecektir.

Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan toplantı; Kırklareli ilimizde faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kuruluşları ile belediyeleri ve STK’ları AB sürecine hazırlayarak, AB fon ve hibe kaynaklarından faydalanmaları konusunda bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.  Bilgilendirme toplantısına, STK’lar öncelikli olmak üzere kamu ve özel sektör kuruluşları ile belediyelerden geniş bir katılım beklenmektedir.

Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programının 11 Şubat 2013 tarihinde yayımlanan üçüncü teklif verme çağrısı kapsamında faydalandırılacak olan yaklaşık 4,7 milyon avro, Bulgaristan ve Türkiye’den gelen proje teklifleri için kullanılabilir durumdadır. Bu toplantıların amacı, sadece Edirne ve Kırklareli illerinin yararlanabileceği bu fırsatlar hakkında katılımcıları bilgilendirmektir. Proje tekliflerinin sunulması için son tarih 29 Nisan 2013 olarak belirlenmiştir.

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Trakya Kalkınma Ajansı adına yapılacak olan açılış konuşmaları ile başlayacak olan bilgilendirme toplantısında,

Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent ÖZCAN tarafından “AB Üyelik Sürecinde Proje Fırsatları”, Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı M. Süreyya SÜNER tarafından “STK’lara Sağlanan AB Fonları ve Hibe Programları”, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı) Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları Koordinatörü Ali YURTSEVER tarafından ise “Türk Ulusal Ajansı Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları” başlıklı sunumlar gerçekleştirilecektir.

AB Fonları bilgilendirme toplantısı soru cevap kısmıyla sona erecektir.

 



Güncelleme: 27/03/2013 / Hit: 9,600

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı