ENGLISH
  Güncelleme: 21/03/2013

Egemen Bağış Başbakan Erdoğan’ın Resmi Danimarka Ziyaretine Refakat Etti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 20 Mart 2012 tarihli resmi Danimarka ziyaretinde refakat etti. Başbakan Erdoğan’a Bakan Bağış ile birlikte Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu da eşlik etti.

Amelienborg Sarayı’nda Danimarka Kraliçesi II. Margrethe bir araya gelen Erdoğan, görüşme sonrası dışarıda bekleyen öğrencilerle sohbet etti. 

Sohbetin ardından Christianborg Sarayı'a geçen Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Çalışma Ofisinde Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Başbakan Schmidt'in geçen yıl Haziran ayında Türkiye'ye yaptığı ziyaretin ardından ikili ilişkilerin yeni bir ivme kazandığını belirten Erdoğan, siyasi, askeri ve ekonomik alanlarda işbirliğin en üst düzeye çıktığını söyledi. 

Görüşmenin ardından ikili, heyetlerarası toplantıda bir araya geldi. Heyetlerarası toplantıya Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın, Başbakan Erdoğan'ın dış politika danışmanı Büyükelçi Ahmet Necati Bigalı, AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl ve Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Ahmet Berki Dibek de katıldı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Danimarkalı mevkidaşı Nicolai Wammen ile bir görüşme gerçekleştirdi. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 21/03/2013 / Hit: 12,250

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı