ENGLISH
  Güncelleme: 20/03/2013

“Aile İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddet” Başlıklı TAIEX Bölgesel Semineri Antalya’da Düzenleniyor

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu TAIEX birimi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Aile İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddet” başlıklı TAIEX Bölgesel Semineri 20-21 Mart 2013 tarihlerinde Antalya The Marmara Hotel’de gerçekleştirilmektedir.

Bu seminerin amacı, adalet ve içişleri alanında, AB müktesebatının Bakanlıkların taşra teşkilatlarında etkin şekilde uygulanmasını sağlamak, kadına yönelik şiddet alanında AB düzenlemeleri ve uygulamaları ile ülkemizdeki kurumsallaşma çalışmalarını paylaşmak ve bu alanda var olan farkındalığı artırmaktır. Söz konusu alanda çalışan ilgili uzmanları, hakim ve savcıları, Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerini, Jandarma Genel Komutanlığı mensuplarını, akademisyenleri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerini ve kamu kurumu temsilcilerini bir araya getiren TAIEX Bölgesel Semineri’nin açılış konuşmalarını Antalya Vali Yardımcısı Sayın Halil Serdar Cevheroğlu, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet Cangir ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Sayın Özlem Bozkurt Gevrek yapmıştır.

Türkiye’de insan hakları ile ilgili tüm alanlarda olduğu gibi kadın hakları alanında da reform niteliğinde düzenlemelerin ve uygulamaların hayata geçirildiğine dikkat çeken Sayın Cangir, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine ilişkin AB standartlarına tam uyum sağlanması yönünde kararlı adımların atıldığı bir dönemde bulunduğumuzu ifade etmiştir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 20/03/2013 / Hit: 8,030

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı