ENGLISH
  Güncelleme: 19/03/2013

“Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi” Açılış Konferansı Gerçekleşti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış’ın ev sahipliğinde 19 Mart 2013 Salı günü Ankara’da gerçekleşen “Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi” açılış konferansına İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler, Ankara Valisi Sayın Alâadin Yüksel, Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı Sayın Muhsin Altun, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ile 20 pilot ilin Valileri, AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcıları ve valilik AB birimi temsilcileri katılım sağladı.

Açılış konuşmasına Avrupa Birliği’nin önündeki en büyük engelin önyargılar olduğu vurgusuyla başlayan Sayın Egemen Bağış, önyargıların aşılmasında herkese büyük görev düştüğünü söyledi. Avrupa Birliği reformları kapsamında Türkiye’nin her ili, ilçesi, mahallesine ulaşıldığını, illerimizde özellikle mülki idare amirlerine büyük görevler düştüğünü belirtti. İllerde valilikler, belediyeler, üniversiteler, odalar ve ilgili tüm paydaşların AB sürecine “Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi” sayesinde dahil olacaklarını sözlerine ekledi. 

İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler ise üç yıl önce Avrupa Birliği Bakanlığı ile başlayan işbirliğinin önemine vurgu yaptı ve bu  projenin AB ile ilgili anlayışı tüm Türkiye’ye yayacaklarına olan inancını dile getirdi.

Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin Sözleşme Makamı olduğu “Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi”, Katılım Öncesi  Mali Yardım Aracı kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülecek ve 20 pilot ilde 2 yıl süreyle uygulanacak. Toplam bütçesi 1.950.000 Avro olan proje kapsamında, pilot illerin AB konularında doğru ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla yapılacak İhtiyaç Analizi Çalışması sonrasında her ilin ihtiyacına uygun eğitimler, bölgesel çalıştaylar, kapasite geliştirme faaliyetleri, şehir eşleştirme programı, yurtdışı çalışma ziyareti gibi faaliyetler planlanacak. “Valiliklerde Kapasite Oluşturulması Projesi” Adıyaman, Aksaray, Amasya, Antalya, Bartın, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Isparta, İstanbul, Karaman, Kahramanmaraş, Manisa, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Yalova illerini kapsıyor.

Detaylı Bilgi: www.vabpro.org 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 19/03/2013 / Hit: 7,280

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı