ENGLISH
  Güncelleme: 18/03/2013

Egemen Bağış “Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi” Kapsamında Valilikleri Ankara’da Ağırlıyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış “Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi” Açılış Konferansı Kapsamında Valilikleri Ankara’da Ağırlıyor. Sayın Egemen Bağış’ın ev sahipliğinde, İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler’in katılımlarıyla 19 Mart 2013 Salı günü Rixos Grand Ankara Oteli’nde “Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturulması Projesi”nin Açılış Konferansı gerçekleşecektir.  Açılış Konferansı’nın gündemi aşağıda sunulmuştur:

10.00-10.45  Toplantı Açılışı

Muhsin ALTUN

Merkezi Finans ve İhale Birimi Başkanı

Béla SZOMBATI

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı

Muammer GÜLER

İçişleri Bakanı

Egemen BAĞIŞ

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci

10.45-11.00  Kahve Arası

11.00-12.30  Panel “Türkiye-AB İlişkileri ve Yerelde AB Üyelik Sürecini Etkin Kılmanın Önemi”

Moderatör

Dr. Mehmet CANGİR

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı 

Konuşmacılar

Hakan ÇELİK – Posta Gazetesi Yazarı

Abdullah BOZKURT – Today’s Zaman Gazetesi Yazarı ve Ankara Temsilcisi           

12.30-14.00  Öğle Yemeği

“Valiliklerde AB İşleri için Kapasite Oluşturma Projesi” Hakkında Bilgi:

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından, yerelde AB sürecinin daha iyi anlaşılmasına ve AB fonlarından daha etkin yararlanılmasına yönelik pek çok çalışma gerçekleştirilmektedir.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yerelde AB süreci ile ilgili yürütülen çalışmalara ivme kazandırılması amacıyla geliştirilen “Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi” (VABpro), Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın (IPA) 2009 yılı programı kapsamında desteklenmektedir. İki yıl boyunca yürütülecek projenin temel amacı 20 pilot ilde valilik AB birimlerinin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesini, illerin AB katılım sürecinin aktif birer parçası haline getirilmesini ve işbirliği içerisinde her bir ilin ihtiyacına yönelik özgün faaliyetler yapılmasını sağlamaktır. Pilot iller Adıyaman, Aksaray, Amasya, Antalya, Bartın, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Isparta, İstanbul, Karaman, Kahramanmaraş, Manisa, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon ve Yalova’dır.

Proje kapsamında yer alan faaliyetler arasında “Eğitim İhtiyaç Analizi Çalışmaları”, “AB Uzmanlık Eğitimi”, “Eğiticilerin Eğitimi”, illerin ihtiyaçlarına göre belirlenecek kapasite geliştirme faaliyetleri, “Şehir Eşleştirme Programı”, “Bölgesel Çalıştaylar” ve yurtdışı çalışma ziyaretleri gerçekleştirilecektir.

Ayrıntılı bilgiye www.vabpro.org.tr adresinden ulaşılabilmektedir.



Güncelleme: 18/03/2013 / Hit: 9,729

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı