ENGLISH
  Güncelleme: 16/03/2013

Egemen Bağış İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) Heyetini Kabul Etti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemerı Bağış, İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) heyetini kabul etti. SMIIC Başkanı Haluk Dağ ve beraberindeki heyeti, bakanlığının Ortaköy'deki çalışma ofisinde kabul eden Bağış, SMIIC’nin bütün İslam coğrafyasında ortak standartların belirlenmesi, inançlarımız gereği olan ürünlerin bütün Müslümanlar tarafından tüketilmesinin sağlanması açısından ortaya büyük bir çaba koyan önemli bir kuruluş olduğunu dile getirdi.

Bağış ayrıca SMIIC’nin  İslam Konferansı Örgütü'ne bağlı olarak çalıştığını,  bu örgütün başında ilk defa bir Türk, Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu bulunduğunu belirtti. Kuruluşun son birkaç yıldır çok önemli çalışmalar yürüterek, İslam coğrafyasında ve Müslümanların yaşadıkları ülkelerde standartların belirlenmesi ve ortak standartların sağlanması için çalıştığını belirten Bağış, Türkiye'deki muhataplarının da AB Bakanlığı kurumlarından biri olan Türkiye Akreditasyon Kurumu olduğuna dikkat çekti.

Görüşmede ayrıca, helal ürünlerin sadece İslam coğrafyası değil, küresel olarak Müslümanların yaşadığı ülkelerde nasıl düzenlenebileceği, beraber neler yapılabileceği masaya yatırıldı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 16/03/2013 / Hit: 8,396

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı