ENGLISH
  Güncelleme: 13/03/2013

“Genç İşadamları AB Yolunda” Projesi Kapsamında İzmir Eğitimi Düzenleniyor

15 Ocak 2013 tarihinde başlatılan ve İngiltere Büyükelçiliğinin katkılarıyla, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen “Genç İşadamları AB Yolunda” projesi kapsamında İstanbul’dan sonra ikinci eğitim İzmir ve çevre illerimizde bulunan genç işadamları dernekleri üyelerine yönelik olarak 14-15 Mart 2013 tarihlerinde İzmir Crowne Plaza Hotel’de gerçekleştirilecek.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış konu ile ilgili olarak “AB’ye tam üyelik sürecimizde genç işadamlarımız Avrupa’da Türkiye’nin başarılı temsilcileridir ve onların katılım sürecine aktif katkıları AB üyelik müzakerelerine hız verecektir. Genç İşadamları AB Yolunda projesiyle genç işadamlarımıza, AB ülkeleriyle ekonomik ilişkilerini yürütürken kendilerine faydalı olacak konularda eğitim vermeyi hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.
Düzenlenecek eğitimde “Temel AB bilgileri”, “Yatırım indirimleri”, “Çifte vergilendirme”, “Vize serbestisi”, “Vergi muafiyetleri” ve “AB fonları” konularında katılımcılara detaylı sunumlar yapılacak. Ayrıca, eğitimlere katılan genç işadamlarından kura yoluyla seçilecek olan bir heyet, Haziran ayında Londra ve Brüksel’e düzenlenen bir çalışma ziyaretine katılım sağlayacak.
Türkiye’nin sadece bugününe değil, yarınına da yatırım yapan genç işadamlarının AB konularında farkındalıklarının arttırılması AB’ye tam üyelik sürecimizde oldukça önemli. Bu proje vesilesiyle genç işadamlarının mesleki çalışmalarında ihtiyaç duyacakları temel AB konularında bilgilendirilmesi amaçlanıyor.



Güncelleme: 13/03/2013 / Hit: 9,615

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı