ENGLISH
  Güncelleme: 11/03/2013

Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi’nin Beşinci Eğitimi Kastamonu’da Gerçekleşti

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği ile işbirliği içerisinde yürüttüğü, İngiltere Büyükelçiliği tarafından Avrupa’yı Birleştirme Programı kapsamında desteklenen “Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi’nin beşinci eğitimi,  7-8 Mart 2013 tarihlerinde Kastamonu’da, yaklaşık 90 avukatın katılımıyla gerçekleşti. Eğitim programının kapanışına,  Kastamonu Valisi Sayın Erdoğan BEKTAŞ, Avrupa Birliği Bakanı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet CANGİR, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN, Kastamonu Barosu Başkanı Sayın Mehmet ÇİFTCİ ve İngiltere Büyükelçiliği Temsilcisi Sayın Louise TAYLOR katıldı.

Bugüne kadarki eğitimlerle hedeflenin de üzerinde katılımın gerçekleştiği, toplam 300 civarında avukatın faydalandığı eğitimlerin ardından düzenlenen beşinci eğitimin açılışında konuşan Kastamonu Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Türkiye’nin her alanda gerçekleştirdiği ilerici ve kapsamlı reformlarda, AB’ye katılım sürecinin oynadığı kilit rolü vurguladı.

Törenin bir diğer kapanış konuşmacısı Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet CANGİR,  Bakanlık olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlere değinerek “Üç yılı aşkın bir süredir AB sürecini yerele yaymak üzere çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu çalışmalarımızı iki başlık altında özetleyebiliriz. İlki, Katılım Öncesi AB Mali Yardımlarından illerin yararlanması amacıyla gerçekleştirilen kapasite geliştirme çalışmalarıdır. Kastamonu ili Türkiye genelinde 13. sırada yer alarak bu alanda son derece önemli bir başarı göstermektedir. İkinci olarak da, yerel aktörlerin farkındalığının artırılması ve kurumsal kapasitesinin geliştirilmesine verdiğimiz önemden hareketle yaptığımız çalışmalar bulunmaktadır. Bugüne kadar bu kapsamda avukatlar, genç işadamları, il basın müdürlükleri ve yerel medya gibi çok çeşitli kesimleri kapsayan bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdik.” dedi. Sayın CANGİR, Türkiye’nin uyguladığı aktif ve çok yönlü dış politikanın da önemine dikkat çekerek, bu dış politikanın temel ekseninin Avrupa Birliği olduğunu ve Türkiye’nin AB’ye katılımının medeniyetler çatışması söylemlerine karşı bir cevap niteliğinde olacağını da belirtti.

Eğitimin kapanışında, Baro Başkanı Sayın Mehmet ÇİFTCİ ve İngiltere Büyükelçiliği temsilcisi Sayın Louise TAYLOR da konuşmalarını gerçekleştirerek, projeye katkı sağlayanlara teşekkürlerini sundular.

Tören, eğitimlere tam katılım sağlayan avukatlar arasından İngiltere’ye gerçekleştirilecek çalışma ziyareti için katılımcı belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen kura çekimi ile son buldu.

 

 

 

 

 

 

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 11/03/2013 / Hit: 9,038

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı