ENGLISH
  Güncelleme: 15/02/2013

Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı İkinci Teklif Verme Çağrısı Kapsamındaki Projeler

Bulgaristan -Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı’nın Yönetim Makamı olan Bulgaristan Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı, Programın ikinci teklif verme çağrısı altında uygulanacak olan projelerin listesini yayımlamıştır. 7 Şubat 2013 tarihi itibariyle yaklaşık 4,8 milyon avrosu AB katkısı olmak üzere toplam 5,7 milyon avro bütçeli 23 adet Bulgaristan-Türkiye sınır ötesi işbirliği projesi finanse edilmektedir. Bu projelerden altısı yatırım içerirken, on yedisi yatırım içermemektedir.

Program sınır ötesi işbirliği alanında (Bulgaristan’da Haskovo, Yambol ve Burgas bölgeleri; Türkiye’de Kırklareli ve Edirne illeri) sosyal ve ekonomik kalkınma ile hayat kalitesinin arttırılması için ortak girişim ve çalışmalara fırsat yaratmayı amaçlamaktadır. İkinci çağrı kapsamında finanse edilen projelerin ana yararlanıcılarının %39’u kamu kurumu (yerel, bölgesel, ulusal idareler ve bunların alt birimleri) %51’i sivil toplum kuruluşu (ticaret odaları, dernekler) iken %10’u eğitim kurumudur.

Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı İkinci Teklif Verme Çağrısı kapsamındaki projelere ulaşmak İçin lütfen BURAYA TIKLAYINIZ.

 



Güncelleme: 15/02/2013 / Hit: 9,554

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı