ENGLISH
  Güncelleme: 13/02/2013

Egemen Bağış’ın İngiltere Ziyaretinin Birinci Günü

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış 12-13 Şubat 2013 tarihlerinde İngiltere’ye resmi bir ziyarette bulundu. Sayın Bağış 12 Şubat tarihli temasları kapsamında ilk olarak Lordlar Kamarası Dış İlişkiler ve Savunma Sözcüsü Lord William Wallace ile görüştü. Sayın Bağış görüşme çerçevesinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, AB'nin barış, demokrasi, insan hakları ve refah mesajlarının daha geniş bir coğrafyaya ulaşmasında önemli bir rol oynayabileceğini ifade etti. Lord William Wallace ise, İngiliz hükümetinin Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği desteğin altını çizerek Ortadoğu ülkelerindeki geçiş süreçleri konusunda Türkiye'nin ortaklığına ve tavsiyelerine ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Bakan Bağış ziyaretinin devamında ise Parlamento AB Genişlemesi Dostluk Grubu üyeleriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantı çerçevesinde bir konuşma yapan Sayın Bağış, Türkiye ile AB arasındaki işbirliğinin artırılmasının gerekliliğini vurgulayarak, yaşanan ekonomik sıkıntılara karşın AB'nin insanlık tarihinin en büyük barış projesi olduğunu söyledi.

Sayın Bağış ayrıca İngiliz Financial Times gazetesine bir demeç vererek, İrlanda’nın AB Konseyi Dönem Başkanlığı içerisinde 2013 yılının ilk yarısında Bölgesel Politika ve Yapısal Araçlar faslının resmi olarak açılmasından ümitli olduğunu belirtti. Ancak Bağış, AB’nin kendi parasal problemleriyle uğraştığı bir süreçte, tüm AB üye devletlerinin 17. Ekonomik ve Parasal Politika faslının açılması üzerinde mutabakata varmasının zor olduğunu ama imkânsız olmadığını ifade etti. Sayın Bağış, vize muafiyetindeki gelişmelerle ilgili sorulan bir soru üzerine “Tango iki kişiyle yapılır. Biz de dans pistinde Komisyon’un bize katılmasını bekliyoruz.” ifadesini kullandı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 13/02/2013 / Hit: 6,377

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı