ENGLISH
  Güncelleme: 11/02/2013

Egemen Bağış Sayın Başbakan Tarafından AB Büyükelçilerine Verilen Yemeğe Katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış 11 Şubat 2013 tarihinde Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından AB üye ülkelerinin büyükelçilerine verilen yemeğe katıldı.

Başbakan Erdoğan, yemek sırasında yaptığı konuşmada Türkiye’nin Avrupa Birliği hedefinden hiç uzaklaşmadığının altını çizerek, Türkiye'nin süreci yeniden hızlandırmak noktasında son derece kararlı olduğunu ifade etti.

Siyasi blokajların kalkması halinde Türkiye’nin 12 ayda 10 faslı, 18 ayda ise 15 faslı açabilecek durumda olduğunu da belirten Başbakan Erdoğan, AB'den somut adımlar ve somut kararlar beklendiğini vurguladı. Başbakan Erdoğan ayrıca Türkiye’nin AB'ye üyeliğinin, ırkçılık ve medeniyetler çatışması tezlerine karşı en iyi ve en etkili cevap olacağını belirterek, Yükselen Asya ile kurulan stratejik ilişkilerin AB ile ortaklığın alternatifi değil ilişkiyi güçlendirecek unsurlar olarak görüldüğünü dile getirdi.

Sayın Başbakan 2013 yılının Türkiye-AB ilişkilerinde yeni bir atılım yılı olmasını temenni ederek toplantıyı sonlanırdı.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 11/02/2013 / Hit: 7,911

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı