ENGLISH
  Güncelleme: 06/02/2013

Egemen Bağış’ın Sayın Başbakanımıza Eşlik Ettiği Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Slovakya’yı Kapsayan Resmi Ziyaret

Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Slovakya’yı kapsayan resmi ziyareti devam ediyor. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış’ın da refakaten katıldığı ziyaret programın ilk durağı Çek Cumhuriyeti oldu. Bu çerçevede, Sayın Başbakanımız Prag’da Çek Cumhuriyeti Başbakanı Petr Neças ile birlikte heyetlerarası görüşmeye başkanlık yaptı. Çek Cumhuriyetindeki temaslar Sayın Başbakanımızın Prag’da Türkiye-Çek Cumhuriyeti İş Forumu toplantısına iştiraki ile tamamlandı.

Üç günde üç ülkeyi kapsayan resmi ziyaretin ikinci durağı olan Macaristan oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti kapsamında Macaristan-Türkiye İş Forumunda işadamlarına hitap etti. Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Macaristan Başbakanı Viktor Orban'la görüşen Başbakan, mevkidaşı tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katıldı. Orban'ın, Başbakan Erdoğan'ın onuruna, Macaristan Ulusal Meclisi Binası'nda verdiği öğle yemeğine Türkiye heyetinde bulunan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katıldı.

Resmi ziyaretin son durağı olan Slovakya’da, Başbakan Erdoğan Slovakya Cumhuriyeti Başbakanı Robert Fico ile bir araya geldi ve görüşmenin ardından iki başbakan ortak basın toplantısı düzenledi. Sayın Başbakanımız Erdoğan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış’ın da dâhil olduğu beraberindeki heyetle birlikte Slovakya Cumhurbaşkanı Ivan Gasparoviç ile görüştü.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 06/02/2013 / Hit: 10,113

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı