ENGLISH
  Güncelleme: 04/02/2013

Avrupa Birliği Fonları ile Desteklenen “Koyun ve Keçilerin Küpelenmesi ve Aşılanması Projesi” devam ediyor

Türkiye-Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı 2008 yılı programlaması altında finansa edilen ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan “Koyun ve Keçilerin Küpelenmesi ve Aşılanması Projesi” kapsamında, 31 Ocak 2013 Perşembe günü Gaziantep’in  Şahinbey İlçesi Serince Köyü’nde “küpeleme ve aşılama” faaliyeti gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu proje ile, gıda güvenliğinin teminine yönelik olarak, kimliklendirme ve kayıt altına alma sisteminin uygulanması yoluyla koyun ve keçilerde izlenebilirliğinin sağlanması ve koyun-keçi vebası (Peste des Petits Ruminants - PPR) hastalığının kontrol altına alınması amaçlanıyor.


Faaliyet kapsamında açılış konuşması yapan Avrupa Birliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Alaattin BÜYÜKKAYA; gıda güvenliği alanındaki Avrupa Birliği standartlarının ülkemiz tarafından benimsenmesinin önemine vurgu yaparak, bu ve benzeri projelerin vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasında çok önemli rol oynadığını ve bu alandaki çalışmaların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde sürdürüleceğini belirtti.


Projeye ilişkin bilgilere http://www.ppr-kupeleme.org/ adresinden ulaşılabilir.








Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 04/02/2013 / Hit: 9,345

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı