ENGLISH
  Güncelleme: 31/01/2013

Aile İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddet” başlıklı TAIEX Bölgesel Semineri

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu TAIEX birimi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Aile İçi Şiddet ve Kadına Yönelik Şiddet” başlıklı TAIEX Bölgesel Semineri 31 Ocak – 1 Şubat 2013 tarihlerinde Gaziantep Tuğcan Hotel’de gerçekleştirilmektedir.

Bu seminerin amacı, adalet ve içişleri alanında, AB müktesebatının Bakanlıkların taşra teşkilatlarında etkin şekilde uygulanmasını sağlamak, kadına yönelik şiddet alanında AB düzenlemeleri ve uygulamaları ile ülkemizdeki kurumsallaşma çalışmalarını paylaşmak ve bu alanda var olan farkındalığı artırmaktır. Sözkonusu alanda çalışan uzmanları, akademisyenleri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerini ve kamu kurumu temsilcilerini bir araya getiren TAIEX Bölgesel Semineri’nin açılış konuşmalarını, Gaziantep Vali Vekili Sayın Mevlüt Kurban, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Sayın Doç.Dr. Aşkın Asan, Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Alaattin Büyükkaya ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Sayın Kutbettin Arzu yapmışlardır.

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Alaattin Büyükkaya, aile içi şiddetin, aile içi demokrasi eksikliğinden kaynaklandığını ifade etmiş, dünya devletleri arasında 1000 yıllık köklü kültürüyle önemli bir yere sahip olan ülkemizin bir medeniyet projesi olarak gördüğü Avrupa Birliğine üyelik sürecinde bu sorunu çözecek zihni dönüşümü başaracağına olan inancını vurgulamıştır.



Güncelleme: 31/01/2013 / Hit: 10,091

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı