ENGLISH
  Güncelleme: 25/01/2013

Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen IPA II Konferansı Brüksel’de Gerçekleşti

Avrupa Komisyonu'nun düzenlediği Katılım Öncesi Yardımın (IPA) 2014-2020 yıllarını kapsayacak II. Dönemi ile ilgili bilgi paylaşımı amaçlı IPA Konferansı aday ve potansiyel aday ülkelerle birlikte uluslararası yardım ve finans kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla 25 Ocak 2013 tarihinde Brüksel'de gerçekleşmiştir.

IPA II Konferansı


2011 ve 2012 yılları boyunca Komisyon'dan alınan taslak belgeler ve gayrıresmi görüşmelerden elde edilen bilgiler temelinde IPA II döneminin getireceği yenilikler ilgili kurumlarımızla istişare edilmişti.
Ülkemiz konferansta Müsteşar Yardımcısı Sayın Ahmet YÜCEL başkanlığında AB Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Kalkınma Bakanlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu yetkililerinden teşekkül eden bir heyetle temsil edilmiştir.

Konferansta ayrıca, Müsteşar Yardımcısı Sayın Ahmet YÜCEL tarafından ülkemizin IPA I dönemindeki tecrübeleri ile IPA II dönemine ilişkin beklentilerini ve IPA II dönemine ilişkin ülkemizin pozisyonunu yansıtan bir sunum yapılmıştır.

Yeni dönemde AB mali yardımlarının kullanımı Birliğin bu amaçla yayınlayacağı ana tüzük (IPA II Regulation) ve uygulama tüzüğünün (IPA Rules of Application) yanısıra finansman önceliklerinin belirleneceği ve programlama süreçlerinin tanımlanacağı belgeler çerçevesinde yürütülecektir.
Konferansı takiben Bakanlığımız koordinasyonunda halihazırda başlatılmış olan, "ülke strateji belgesi" için ülkemiz önceliklerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızın da katılımıyla sürdürülecektir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 25/01/2013 / Hit: 11,186

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı