ENGLISH
  Güncelleme: 01/06/2017

Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi

“Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi” fikri, Bakanlığımız tarafından“İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor Programı” kapsamında yürütülmüş olan “AB Yolunda Kırıkkale” projesine dayanmaktadır. Kırıkkale Valiliği ile işbirliği içerisinde yürütülmüş olan projede Kırıkkale Barosu’na kayıtlı 30 avukata Avrupa Birliği sürecinde Yargı ve Temel Haklar konusunda eğitimler verilmiş ve proje başarılı çıktılarla sonuçlandırılmıştır. Projenin başarılı çıktılarının yaygınlaştırılmasını amacı ile yeni bir proje fikri Siyasi İşler ve AB Hukuku Başkanlıkları ile işbirliği içerisinde geliştirilerek İngiltere Büyükelçiliği’nin “Avrupa’yı Birleştirme Programı”na sunulmuş ve destek almaya hak kazanmıştır.  

 “Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi” ile Kırıkkale’de uygulanan modüller geliştirilerek, 7 pilot ilde (Siirt, Konya, Kastamonu, Erzurum, Manisa, Hatay, Şanlıurfa) barolara kayıtlı olan toplam 350 avukata “Yargı ve Temel Haklar” faslına ilişkin eğitimler verilmesi öngörülmektedir. Eğitimler, “Yargı ve Temel Haklar” faslı ile ilgili gelişmeleri ve mevcut durumu analiz eden bir el kitabı, projeye ilişkin bir internet sayfası ve avukatlar ile Bakanlık temsilcilerinin katılacağı bir yurtdışı gezisiyle desteklenecektir.

“Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi”, Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Uygulama Başkanlığı, Siyasi İşler Başkanlığı, AB Hukuku Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği işbirliği içerisinde yürütülecektir. Projenin, Ekim 2012’de başlaması ve Haziran 2013’e kadar sürmesi öngörülmektedir. Toplam bütçesi 84.042 GBP olan proje, Avrupa Birliği reform sürecinin yargı boyutuna, yerel düzeyde faaliyet gösteren avukatları da ekleyerek alanında bir ilki gerçekleştirecektir. Proje faaliyetlerini desteklemek üzere Bakanlığımız bütçesinden de eş finansman sağlanması öngörülmektedir.

Proje internet sayfası için: http://www.yargivetemelhaklar.org

 

AB Müzakere Sürecinde Yargı ve Temel Haklar Faslı Kitabı

aa

 

 

 


Güncelleme: 01/06/2017 / Hit: 22,314

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı