ENGLISH
  Güncelleme: 21/01/2013

"Türk Yerel Medyası AB Yolunda" Seminerlerinin Üçüncüsü Isparta'da

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

  

BASIN DUYURUSU

“Türk Yerel Medyası AB Yolunda” Seminerlerinin Üçüncüsü Isparta’da

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış’ın himayelerinde Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere Büyükelçiliği tarafından desteklenen “Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesi devam ediyor. 

Proje kapsamındaki üçüncü bölgesel bilgilendirme semineri 13 – 14 Şubat 2013 tarihlerinde Isparta’ da gerçekleştirilecek.  

Seminer, Isparta, Aksaray, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Karaman, Konya ve Muğla illerinde bulunan gazete, televizyon, dergi, radyo ve internet alanında çalışan yerel medya mensuplarının başvurularına açıktır.  

Isparta seminerine katılım için belirtilen illerden başvuruların alınmasına başlanmış olup, yerel medya mensuplarının başvurularının alınması için son tarih 1 Şubat 2013 Cuma günüdür.

Seminere katılım için başvurular internet üzerinden alınmakta olup, projeye ilişkin bilgilere ve seminer takvimine  http://www.turkyerelmedyasiabyolunda.org/ adresinden ulaşılabilir.

Proje kapsamında daha önce gerçekleştirilen seminerlere katılanların başvuruları, sınırlı kontenjan ve seminerlere katılma fırsatı bulamayan medya mensuplarına öncelik verilmesi amacıyla değerlendirmeye alınamayacaktır.

Türkiye çapında, gazete, televizyon, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden “Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesi ile yerel medyanın, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dâhil olması amaçlanıyor. 

Bu projeyle, Avrupa Birliği Bakanlığı, tüm yurda yayılarak yerel medyayla bir araya geliyor. Seminerlerde katılımcılara AB sürecimiz,  sürecin günlük hayatımıza etkileri, medyaya yönelik proje ve programlar ile çevre, enerji, tarım gibi sektörel konular hakkında bilgilendirme yapılıyor. Ayrıca katılımcılara, çalışmalarında AB sürecini takip etmelerini kolaylaştıracak bilgi ve belgeler de sunuluyor.

Bu kapsamda, yerel medya mensupları için özel olarak hazırlanan AB Rehberleri katılımcılara dağıtılıyor.

Yerel medya temsilcilerimizin bu seminerlerden azami fayda sağlamasını ümit ediyor ve katılımlarını bekliyoruz.

Basına saygıyla duyurulur.

 



Güncelleme: 21/01/2013 / Hit: 10,556

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı