ENGLISH
  Güncelleme: 14/01/2013

“Genç İşadamları AB Yolunda” Projesi İle AB Bakanlığı Genç İşadamlarımızı AB Konularında Bilgilendiriyor

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

BASIN DUYURUSU

“GENÇ İŞADAMLARI AB YOLUNDA” PROJESİ İLE AB BAKANLIĞI GENÇ İŞADAMLARIMIZI AB KONULARINDA BİLGİLENDİRİYOR

İngiltere Büyükelçiliğinin katkılarıyla, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen, Genç İşadamları AB Yolunda projesinin açılışı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katılımlarıyla, 15 Ocak’ta saat 15.00’de İstanbul Dedeman Oteli’nde gerçekleştirilecektir.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış konu ile ilgili olarak " AB’ye tam üyelik sürecimizde genç işadamlarımız Avrupa’da Türkiye’nin başarılı temsilcileridir ve onların katılım sürecine aktif katkıları AB üyelik müzakerelerine hız verecektir. Genç İşadamları AB Yolunda projesiyle, genç işadamlarımıza AB ülkeleriyle ekonomik ilişkilerini yürütürken faydalı olacak konularda eğitimler vermeyi hedefliyoruz.” açıklamasında bulundu.

 Proje Hakkında Bilgi:

 Türkiye’nin sadece bugününe değil, yarınına da yatırım yapan Genç İşadamlarımızın AB konularında farkındalıklarının arttırılması AB’ye tam üyelik sürecimizde son derece önemlidir. Genç işadamlarımızın, bu proje vesilesiyle temel AB konularında bilgilendirilmesini amaçlıyoruz. Genç İşadamları AB Yolunda projemizi İstanbul, İzmir ve Gaziantep illerimizde bulunan genç işadamları derneklerine üye 180 genç işadamımızın katılımlarıyla gerçekleştireceğiz. Bu çerçevede ilk eğitimler İstanbul’da 15-16 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirilecektir. Eğitimler İzmir’de Mart ayında, Gaziantep’te ise Mayıs ayında düzenlenecektir. Eğitimde “Temel AB Eğitimi”, “Yatırım indirimleri”, “Çifte vergilendirme”, “Vize serbestisi”, “Vergi muafiyetleri” ve “AB fonları” konuları genç işadamlarımıza detaylı bir şekilde anlatılacaktır. Ayrıca, eğitimlere katılan genç işadamlarımızdan kura yoluyla seçilecek olan bir heyet, Haziran ayında Londra ve Brüksel’e çalışma ziyaretine götürülecektir.

 

 

 




Güncelleme: 14/01/2013 / Hit: 9,748

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı