ENGLISH
  Güncelleme: 10/01/2013

Egemen Bağış’ın Çalışan Gazeteciler Günü Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ EGEMEN BAĞIŞ’IN

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ VESİLESİYLE YAYINLADIĞI MESAJ

Gelişmiş bir demokrasinin en önemli önkoşullarından biri özgür ve bağımsız bir gazetecilik anlayışının hâkim olmasıdır. Medyanın kamuoyunu bilgilendirici rolünün de etkinliği bakımından özgür bir basının varlığı olmazsa olmazdır.

Basın özgürlüğünü, demokratik sistemin en temel unsurlarından biri olarak gören bir anlayışı kabul ediyoruz.

Hükümet olarak 10 yıldır bu anlayışla basın özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırıyor, bu çerçevede gazetecilerimizin de daha uygun koşullarda çalışabilmeleri noktasında Cumhuriyet tarihinde görülmemiş ölçekte tarihi adımlar atıyoruz.

Bu adımlar sayesindedir ki artık Türkiye’de tabular yıkılmış, her mesele özgürce tartışılır hale gelmiş ve üzerinde konuşulamayan, tartışılamayan hiçbir mesele kalmamıştır.

AB standartlarını yakalama konusunda büyük bir kararlılık ortaya koyan ve bu doğrultuda büyük mesafeler kat eden Türkiye, basın özgürlüğü konusunda da AB standartlarını yakalama kararlılığındadır ve buna muktedirdir.

Türkiye’nin, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefinin esas unsurlarından biri ifade özgürlüğüne dayanıyor.

Türkiye 10 yıl öncesiyle kıyaslanamayacak kadar özgür, demokratik bir ülkedir ve bundan en büyük faydayı sağlayan da hiç şüphesiz özgür basındır.

Hükümet olarak, basının görevini en iyi şekilde yerine getirmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hassasiyetle hareket edecek, gereken adımları tereddütsüz bir şekilde atacağız.

Bu düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, bütün basın şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.



Güncelleme: 10/01/2013 / Hit: 10,031

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı