ENGLISH
  Güncelleme: 11/01/2018

Sivil Toplum Diyaloğu Ortak Arama ve Eşleştirme Aracı

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından, AB üyelik sürecinde Türk ve AB vatandaşları arasında sivil toplum kuruluşları aracılığıyla işbirliği ve diyaloğun geliştirilmesi amacıyla “AB ve Türkiye arasındaki Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi Projesi” yürütülmektedir. AB ve Türkiye toplumları arasında deneyim paylaşımı ve ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik olarak "Sivil Toplum Diyaloğu-I" ve "Sivil Toplum Diyaloğu-II" projeleri farklı tematik alanlarda 2008-2009 ve 2010-2012 yıllarında uygulamaya konulmuştur. Bu programların devamı niteliğindeki "AB ve Türkiye arasındaki Sivil Toplum Diyaloğunun Güçlendirilmesi-III” hibe programı ise 2013 yılı itibarıyla hayata geçirilecektir.

“Sivil Toplum Diyaloğu III” hibe programı kapsamında Siyasi Kriterler ve Medya alanlarında geliştirilecek projelere toplam 9 milyon Avro hibe desteği verilecektir. 2013 yılı başında Teklif Çağrısı duyurulması planlanan Sivil Toplum Diyaloğu hibe programına, AB ve Türkiye’deki kuruluşlar arasında ortaklık kurularak başvurulması gerekmektedir. Bu doğrultuda, AB üyesi ülkelerdeki başvuru sahiplerinin Türkiye’deki kuruluşlarla, Türkiye’deki başvuru sahiplerinin ise Avrupa Birliği üyesi ülkelerindeki kuruluşlarla uygun ortaklıklar kurmaları büyük önem arz etmektedir.

Ortak bulma sürecini kolaylaştırmak amacıyla, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından bir “Ortak Arama ve Eşleştirme Aracı” geliştirmiştir. Bu araç ile sivil toplum ve medya kuruluşlarının proje teklifleri için uygun ortak bulmaları veya sisteme girilen proje teklifi fikirlerini değerlendirerek projelere dahil olmaları hedeflenmektedir.

Program ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve “Ortak Arama ve Eşleştirme Aracı”na pst.siviltoplumdiyalogu.org ve siviltoplumdiyalogu.org internet sitelerinden ulaşabilmektedir.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 11/01/2018 / Hit: 9,752

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı