ENGLISH
  Güncelleme: 31/12/2012

Türk Yerel Medyası Yeniden AB Yolunda

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 BASIN DUYURUSU

Türk Yerel Medyası YENİDEN AB Yolunda!

Yerel Medya Seminerleri Afyonkarahisar’da Başlıyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış’ın himayelerinde Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından desteklenen “Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesi 2013 yılında tekrar başlıyor.

 “AB Süreci Yerelde Başlar” anlayışı ile başlatılan ve yerel medya mensuplarının Avrupa Birliği konusunda bilgi düzeyini arttırmak amacıyla Türkiye çapında gerçekleştirilecek “Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesiyle Türkiye’nin 7 ilinde bölgesel bilgilendirme seminerleri düzenlenecek.

Proje kapsamındaki birinci bölgesel bilgilendirme semineri 14 – 15 Ocak 2013 tarihlerinde Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek.  

Seminer, Afyonkarahisar, Ankara, Bilecik, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Uşak illerinde bulunan gazete, televizyon, dergi, radyo ve internet alanında çalışan yerel medya mensuplarının başvurularına açıktır.  

Afyonkarahisar seminerine katılım için belirtilen illerden başvuruların alınmasına başlanmış olup, yerel medya mensuplarının başvurularının alınması için son tarih 3 Ocak 2013 Perşembe günüdür.

Seminere katılım için başvurular internet üzerinden alınmaktadır. Projeye ilişkin bilgilere ve seminer takvimine  http://www.turkyerelmedyasiabyolunda.org/ adresinden ulaşılabilir.

Türkiye çapında, gazete, televizyon, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden “Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesi ile yerel medyanın, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dâhil olması amaçlanıyor. 

Bu projeyle, Avrupa Birliği Bakanlığı, tüm yurda yayılarak yerel medyayla bir araya geliyor ve AB sürecimiz, günlük hayatımıza ne getirdiği ve medyaya yönelik proje ve programlar, çevre, enerji, tarım vb. sektörel konulara ilişkin bilgilendirmede bulunuyor. Avrupa Birliği Bakanlığı katılımcılara, çalışmalarında AB sürecini takip etmelerini kolaylaştıracak bilgiler de veriyor. 

“Türk Yerel Medyası AB Yolunda” projesinin ilki kapsamında 2011-2012 yıllarında İstanbul, Ankara, Erzurum, Elazığ, Sivas, Ordu, Şanlıurfa, İzmir, Muğla ve Mersin olmak üzere 10 ilimizde bölgesel bilgilendirme seminerleri düzenlenmiştir.

Yerel medya mensuplarımızı seminerlerimize bekliyoruz.

Basına saygıyla duyurulur.

 

 

 



Güncelleme: 31/12/2012 / Hit: 9,562

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı