ENGLISH
  Güncelleme: 14/12/2012

Askeri Hakimlerin ve Savcıların İnsan Hakları Konularında Eğitimi Projesinin Kapanışı Yapıldı

IPA'nın 1. Bileşeni altında 2007 yılı programı kapsamında 2 Milyon Avro bütçeli, faydalanıcısı Milli Savunma Bakanlığı olan ve Avrupa Konseyi ile imzalanan doğrudan hibe sözleşmesi aracılığıyla hayata geçirilen "Askeri Hakimlerin ve Savcıların İnsan Hakları Konularında Eğitimi Projesi", 12-13 Aralık 2012 günü düzenlenen "AİHS Işığında Askeri Yargı Sistemleri: Türkiye ve Diğer Avrupa Ülkelerindeki Uygulamalar" adlı uluslararası konferansın ardından yapılan kapanış töreni ile sona erdi.

Kapanış törenine, Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet YILMAZ ile Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Alaattin BÜYÜKKAYA'nın yanısıra yüksek yargı organları temsilcileri, Avrupa Konseyi İnsan hakları Direktörü, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Elçi Müsteşar Sayın Bela SZOMBATI ve TBMM İnsan Hakları, Yasama ve AB Uyum Komisyonlarının temsilcileri, sözleşme makamı temsilcisi ile askeri ve sivil yargı üyeleri katılım sağladı.

Kapanış töreni boyunca yapılan konuşmalarda, projenin bilhassa askeri yargıda Avrupa İnsan Hakları Standartlarına erişim anlamında yaptığı katkılar ve oluşturulan eğitici havuzu ile elde edilen bilginin sürdürülebilir şekilde aktarılması hususları üzerinde duruldu.

sn. buyukkaya

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Alaattin BÜYÜKKAYA tarafından yapılan konuşmada, Avrupa Birliği'nin Türkiye için bir medeniyet projesi olduğunun ve üyelik arzusunun ekonomik temelli değil, barış ve medeniyet temelli olduğu hususunun altı çizilmiştir. Sayın BÜYÜKKAYA demokrasi ve insan hakları vurgulu konuşmasının devamında, üyelik yolunda Türkiye'ye AB tarafından yapılan haksızlıklara rağmen, projenin uygulamasına paralel olarak yargıda gerçekleştirilen reformlardan da bahsederek, demokratikleşme ve Kopenhag Kriterlerini tam olarak karşılama yolunda bundan sonra da kararlılıkla adımlar atılacağı hususunu dile getirmişlerdir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 14/12/2012 / Hit: 7,654

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı