ENGLISH
  Güncelleme: 30/11/2012

Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları için El Ele Hep Birlikte Geleceğe Projesi Açılış Toplantısı

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor II Bölgesel Projelere Destek bileşeni altında desteklenen “Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları için El Ele Hep Birlikte Geleceğe” projesinin açılış töreni, 30 Kasım 2012 tarihinde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ’ın katılımlarıyla Malatya’da gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet CANGİR ve Proje Uygulama Başkanı Sayın Bülent ÖZCAN, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanı Sayın Musa CEYLAN, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman illerinden Vali ve Vali Yardımcılarının da katılım sağladığı tören, açılış konuşmaları ile başladı. Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının tanıtımının ardından proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı. Malatya ilinde yürütülmüş örnek projelerin tanıtımı sonrasında Sayın BAĞIŞ tarafından proje faydalanıcısı kuruluşlara plaket verilmesi ile tören sona erdi.

Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman Valilikleri tarafından ortaklaşa yürütülecek proje kapsamında bu illerde Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programının tanıtılması, yaygınlaştırılması, iyi örneklerin paylaşılması ve bölgede proje hazırlama kapasitesinin artırılması hedeflenmektedir. Fırat Kalkınma Ajansı ve İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın da proje ortakları arasında yer aldığı proje kapsamında bölgesel proje fuarı, çalıştaylar, çalışma ziyaretleri ve gençlik faaliyetleri gerçekleştirilecektir.

 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 30/11/2012 / Hit: 15,500

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı