ENGLISH
  Güncelleme: 03/12/2012

Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi Eğitim Programı Açılış Töreni

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği ile işbirliği içerisinde yürüttüğü, İngiltere Büyükelçiliği tarafından Avrupa’yı Birleştirme Programı kapsamında desteklenen “Avukatlar için Yargı ve Temel Haklar Projesi” açılış töreni, Konya Valisi Sayın Aydın Nezih DOĞAN, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet CANGİR, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Sayın Berra BESLER ve Konya Barosu Başkanı Sayın Fevzi KAYACAN’ın katılımı ile 29 Kasım 2012’de Konya’da gerçekleştirildi. Açılışın ardından toplam 70'in üzerinde avukatın katılımıyla üç gün sürecek eğitimlere başlandı.

Açılış törenindeki konuşmalarında, Sayın Berra BESLER ve Sayın Fevzi KAYACAN, AB sürecine bu proje vesilesiyle diğer yargı aktörlerinden sonra avukatların da aktif olarak katılabilmelerinin önemine değindi. Sayın Dr. Mehmet CANGİR, Yargı ve Temel Haklar Faslı'nın siyasi nedenlerle müzakere sürecinde bloke edilmesine rağmen, çalışmaların bu proje örneğinde de görülebileceği gibi duraksamadan kesintisiz bir biçimde sürdürüldüğüne dikkat çekti. Son olarak Sayın Aydın Nezih DOĞAN, böyle bir programın Konya'da başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm ortakları kutladı.

Sn. Dr. Mehmet CANGİR Sn. Fevzi KAYACAN'a plaketini takdim ederken

Sn. Dr. Mehmet CANGİR Sn. Fevzi KAYACAN'a plaketini takdim ederken

Proje kapsamında 7 pilot ilde toplam 350 avukata, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Sanem BAYKAL, Avrupa Birliği Bakanlığı Siyasi İşler Başkanı Sayın Ege ERKOÇAK ve Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’nden Sayın Hakim Celalettin DÖNMEZ tarafından eğitimler verilecek. Eğitimler, “Yargı ve Temel Haklar” faslı ile ilgili gelişmeleri ve mevcut durumu analiz eden bir el kitabı, projeye ilişkin bir internet sayfası ve avukatlar ile Bakanlık temsilcilerinin katılacağı bir İngiltere çalışma ziyareti ile desteklenecek.

Sn. Aydın Nezih DOĞAN Sn. Berra BESLER'e plaketini takdim ederken

Sn. Doç. Dr. Sanem BAYKAL eğitimin birinci günündeki sunumunu gerçekleştirirken

Sn. Ege ERKOÇAK eğitim programının ikinci günündeki sunumunu gerçekleştirirken


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 03/12/2012 / Hit: 9,722

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı