ENGLISH
  Güncelleme: 16/11/2012

Avrupa Birliği Bakanlığı ile Makedonya Cumhuriyeti Hükümeti Avrupa İşleri Sekreterliği arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı.

Avrupa Birliği Bakanlığı ile Makedonya Avrupa İşleri Sekreterliği arasında, Avrupa Birliği sürecine ilişkin konularda karşılıklı işbirliğini güçlendirmeyi hedefleyen bir Protokol imzalandı.  İşbirliği Protokolü, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Makedonya Avrupa İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Teuta Arifi tarafından 16 Kasım 2012 tarihinde, İstanbul’da,  Avrupa Birliği Bakanlığı İstanbul Ofisinde imzalandı.

Protokol çerçevesinde, ortak projeler ve eğitim programları aracılığıyla Avrupa Birliği katılım süreci kapsamında mali işbirliği, müktesebat uyumu ve idari kapasite alanlarında tecrübe ve bilgi birikiminin paylaşılması amaçlanıyor. 

Makedonya 1991 yılında bağımsızlığını kazanmıştı. Türkiye, Makedonya’yı anayasal adıyla ve “ulus” olarak tanıyan ilk devlet olmuştu. 2005 yılından bu yana Avrupa Birliği’ne aday ülke statüsünde olan Makedonya, Yunanistan ile yaşanan isim sorunu nedeniyle katılım müzakerelerine başlayamıyor.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 16/11/2012 / Hit: 8,118

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı