ENGLISH
  Güncelleme: 13/11/2012

"Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu" Başlıklı TAIEX Semineri

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu TAIEX birimi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu ” başlıklı TAIEX Semineri 13-14 Kasım 2012 tarihlerinde Plaza Hotel’de gerçekleştirilmektedir.

Bu seminerin amacı, "Yargı ve Temel Haklar" başlıklı 23. Fasıl ve “Sosyal Politika ve İstihdam” başlıklı 19. Fasıl kapsamında ele alınmakta olan ayrımcılıkla mücadele alanındaki AB düzenlemeleri ve uygulamaları ile ülkemizdeki kurumsallaşma çalışmalarını paylaşmak ve bu alanda var olan farkındalığı artırmaktır. Sözkonusu alanda çalışan ilgili uzmanları, akademisyenleri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerini ve kamu kurumu temsilcilerini bir araya getiren TAIEX Semineri’nin açılış konuşmasını Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Alaattin BÜYÜKKAYA yapmıştır.

AB Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin Büyükkaya

AB’ye üyelik sürecinde gerçekleştirilen reformlarla bugünün Türkiye’sinin artık daha özgür, daha demokrat, daha istikrarlı, daha müreffeh ve daha itibarlı olduğuna dikkat çeken Sayın Bakan Yardımcısı, son on yılda Türkiye’nin çok önemli bir zihniyet dönüşümü sürecinden geçtiğini de vurgulamıştır. Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu konusunun, insan hakları alanında kurumsallaşma çalışmaları kapsamında öne çıkmakta olan bir konu olduğunu belirten Sayın Bakan Yardımcısı, bu alanda yapılan ve yapılacak çalışmaların ülkemizin demokrasi ve insan hakları standartlarının yükselmesine mühim katkılar sağlayacağını ifade etmiştir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 13/11/2012 / Hit: 7,875

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı