ENGLISH
  Güncelleme: 23/10/2012

Valilikler ve İl Ticaret Odalarına Yönelik MATRA Projesi Başlatıldı

Ülkemiz ile Hollanda Hükümeti arasındaki ikili işbirliği çerçevesinde, “Valiliklerdeki İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürleri ile İl Ticaret Odalarındaki Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlularının AB Konularında Farkındalıklarının Artırılması” konulu MATRA Fonu projesi, 19 Ekim 2012 tarihinde Avrupa Birliği Bakanlığı İstanbul Ofisinde Bakan Yardımcısı Dr. Alaattin BÜYÜKKAYA’nın katılımyla gerçekleştirilen bir resepsiyon ile başlatılmıştır. Proje Bakanlığımız, Hollanda Büyükelçiliği ve Hollanda-Türkiye Yüksek Öğretim ve Meslek Eğitimi Vakfı (NIHA) tarafından yürütülmektedir.

Proje kapsamında, 81 ilimizde Valiliklerde görevli İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürleri ile İl Ticaret Odaları ve İl Ticaret ve Sanayi Odalarında görevli Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlularının Avrupa Birliği’ne dair bilgilerinin artırılması hedeflenmektedir. Bu bağlamda yapılacak dört eğitim programının ilki, Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet CANGİR’in açılış konuşmasını takiben, 19-20 Ekim 2012 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenmiştir.

22 ilimizden 33 katılımcı ile gerçekleştirilen eğitimde AB’ye ilişkin bilgilendirmenin yanı sıra medya iletişimi, yeni medya, medya etiği, basın kartı yönetmeliği ve hibe programları kapsamında proje destekleri konularında sunumlar yapılmıştır. Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanı Pınar TANLAK tarafından takdim edilmiştir.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 23/10/2012 / Hit: 8,994

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı