ENGLISH
  Güncelleme: 19/10/2012

Egemen Bağış’ın İtalya Ziyareti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve beraberindeki heyet, resmi temaslarda bulunmak üzere 16 Ekim 2012 tarihinde İtalya’ya gitti. Egemen Bağış, resmi ziyaretin ilk gününde ISPI (Uluslararası Politika Çalışmaları Enstitüsü) tarafından düzenlenen “Gelişen Bölgesel Güç Olarak Türkiye: Zorluklar ve Fırsatlar'' konulu konferansa katılarak bir konuşma yaptı.

ISPI

Konferansın ardından İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Marta Dassu ile görüşen Bakan Bağış, temaslarının ilk gününü “Türkiye: Kayıp Yıldız” film festivalinin Milano'daki açılış töreninde yaptığı konuşma ile tamamladı.

Egemen Bağış ve Marta Dassu

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milano'daki temaslarının ardından 17 Ekim 2012 tarihinde Roma'ya geçerek İtalya programına devam etti. Bakan Bağış, İtalya ziyaretinin ikinci gününe İtalya Temsilciler Meclisi Başkanı Gianfranco Fini ile görüşerek başladı. Görüşmede Türkiye'nin AB süreci ile iki ülkedeki güncel siyaset konuları ele alındı.

Egemen Bağış ve Gianfranco Fini

Egemen Bağış daha sonra İtalya Uluslararası İşbirliği ve Entegrasyon Bakanı Andrea Riccardi ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Egemen Bağış ve Andrea Riccardi

Egemen Bağış, İtalya gezisinin son günü olan 18 Ekim 2012 tarihinde Uluslararası ilişkiler Enstitüsü (Istituto Affari Internazionale-IAI)  tarafından düzenlenen “The EU and Turkey: Confronting the Mediterranean Challenge Together” başlıklı konferansa katılarak bir konuşma yaptı.

Uluslararası ilişkiler Enstitüsü

Bakan Bağış daha sonra II. Roma Türk Film Festivali için düzenlenen kokteyle ve açılış törenine katıldı. Egemen Bağış ve beraberindeki heyet, açılış töreninin ardından yurda döndü.

II. Roma Türk Film Festivali


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 19/10/2012 / Hit: 9,247

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı