ENGLISH
  Güncelleme: 25/09/2012

2014-20 Döneminde Katılım Öncesi AB Yardımlarının Yapılandırılmasına Dair Üst Düzey Toplantı Yapıldı

Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA)'nın 2014-20 yıllarını kapsayacak II. Döneminde geçerli olacak usul ve esasların ele alındığı bir istişare toplantısı, 24 Eylül 2012 tarihinde AB-Türkiye Mali İşbirliği mekanizmasında görev alan Bakanlıklarımızın müsteşarlarının katılımıyla Avrupa Birliği Bakanlığında düzenlenmiştir.

24 Eylül 2012 Toplantı

Avrupa Komisyonu tarafından, IPA'nın II. Döneminde geçerli olacak usul ve esaslar hakkında çeşitli çalışma ve danışmalar yürütülmektedir. Bu süreçte "IPA II Tüzük Teklifi" başlıklı taslak belge geçtiğimiz yıl Aralık ayında yayımlanarak görüşe açılmıştır.

Söz konusu tüzük teklifine ilişkin kurumlarımızdan alınan görüş ve öneriler doğrultusunda oluşturulan bir görüş belgesi ilk kez 8 Şubat 2012 tarihli temaslarında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ tarafından muhatabı Komiser Sayın FÜLE'ye tevdi edilmiş, daha sonra resmi yazı ile Avrupa Komisyonu'na da iletilmiştir.

Bu defa, 24 Eylül toplantısında, IPA'nın ikinci dönemi ile bağlantılı olarak mevcut bilgi ve verilerle çerçevesinde kapsamlı bir değerlendirme yapılmıştır.


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 25/09/2012 / Hit: 7,234

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı