ENGLISH
  Güncelleme: 25/06/2012

50. Türkiye-AB Ortaklık Konseyi Gerçekleştirildi

Türkiye ile Avrupa Ekonomik Topluluğu arasında 1963 yılında imzalanan Ankara Anlaşması çerçevesinde kurulan Türkiye-AB Ortaklık Konseyi’nin 50. Toplantısı 22 Haziran 2012 tarihinde Brüksel’de gerçekleştirildi.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki en üst düzey karar alma organı olan ve Bakanlar düzeyinde toplanan Ortaklık Konseyi Toplantısına, Türkiye adına Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış başkanlık etti. Toplantıya Avrupa Birliği Konseyi'ni Dönem Başkanı Danimarka’nın Avrupa İşleri Bakanı Nicolai Wammen, Avrupa Komisyonu'nu ise Genişleme ve Komşuluk Politikası Komiseri Stefan Füle temsil etti.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, konuşmasına Avrupa Birliği'nin gelecekteki resmi dili olan Türkçe ile başlayacağını vurgulayarak Türkiye’nin katılım müzakereleri sürecindeki kararlılığını bir kez daha teyit etti. Toplantıda Türkiye'nin siyasi ve ekonomik kriterler ile müktesebat uyumu alanında kaydettiği gelişmeler özetlenerek Pozitif Gündem, vize ve "Kıbrıs" konularındaki yaklaşımlarımızın altı çizildi. 


Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 25/06/2012 / Hit: 9,579

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı