ENGLISH
  Güncelleme: 31/05/2012

Avrupa Birliğine Uyum Sürecinde AB Fonlarına İlişkin Usulsüzlük ve Dolandırıcılıkla Mücadele Konulu Seminer Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği ile müzakereleri yürütülmekte olan “Mali Kontrol Faslı kapsamında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen BAĞIŞ’ın ev sahipliğinde Başbakanlık Teftiş Kurulu ve Bakanlığımız ile Avrupa Komisyonu Sahtecilikle Mücadele Birimi (OLAF) tarafından ortaklaşa düzenlenen konferansta, farklı Üye Devlet uygulamalarından örneklerle birlikte, AB fonlarına ilişkin usulsüzlük ve dolandırıcılıkla mücadele konusu ele alınmıştır.

Sayın BAĞIŞ seminerde yaptığı konuşmada, ister AB kaynaklı olsun ister ulusal bütçeden olsun, bu ülke için kullanılması gereken kaynakların suiistimaline hiçbir surete imkan verilmeyeceğini ve bu konudaki yaklaşımlarının “sıfır tolerans” olduğunu ifade etmiş olup, bu alanda gerek uluslararası düzeyde ve AB ile gerek ülkemizde sürece dahil bütün kurumlar arasında etkin bir işbirliğinin gereğini vurgulamıştır.

Kamu Yönetimi reformunun en önemli unsurları arasında yer alan modern mali yönetim anlayışı gereği kamu idarelerinde kaynakların etkin, ekonomik ve verimli kullanılması ve şeffaflık ve hesap verebilirliğin sağlanmasına yönelik ülkemizde yapılan reformlara paralel şekilde, AB fonlarının yönetim ve kontrolüne ilişkin sistemin, özellikle AB fonlarına ilişkin usulsüzlük ve dolandırıcılıkla mücadele açısından etkinliğini artırmak önemlidir. Seminerde Avrupa Birliğinin bu konudaki mevzuatı ve işbirliğine ilişkin uygulamaları örneklerle anlatılmıştır. Seminer, müfettişler başta olmak üzere sürece dahil aktörlerin konu ile ilgili bilgi ve farkındalık düzeyinin artırılmasını sağlamıştır. Bu yönüyle seminer, AB fonlarına ilişkin ülkemizdeki sistemin daha iyi işler hale getirilmesi için atılacak adımlara önemli katkı sağlamıştır.

Avrupa Birliği Fonlarının yönetimi ve denetimi konusunda gerek ülkemizde gerek Avrupa Birliğinde uzmanlık ve deneyime sahip kişilerin sunum yaptığı seminere, farklı kamu kurumlardan çok sayıda müfettişin yanı sıra Hazine Müsteşarlığı, Sayıştay Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda kamu kurumundan üst düzey bürokrat katılım sağlamıştır.

Seminerde yapılan sunumlar (PDF - 7 MB)



Diğer Haberler

Image
 
Image
 
Image
 
Image
 
Image
 

Güncelleme: 31/05/2012 / Hit: 8,177

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı