ENGLISH
  Güncelleme: 25/05/2012

Egemen Bağış’ın 25 Mayıs Etik Günü Mesajı

T.C.

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği



 AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ SAYIN EGEMEN BAĞIŞ TARAFINDAN

                                        25 MAYIS ETİK GÜNÜ DOLAYISIYLA YAYIMLANAN MESAJ

 

Günümüzde etik değerlere saygılı bir kamu yönetimine sahip ülkelerin, demokrasi, insan haklarına saygı ve çağdaş hukuk normlarını yakalama yolunda daha hızlı mesafe kat ettiği aşikârdır. Esasen Türkiye’nin Avrupa Birliği süreci ülkemizin bu değerlere olan bağlılığının bir teyidi ve bu değerleri güçlendirerek muhafaza etme samimiyetinin de bir göstergesidir. Bu bağlamda, ülkemizde her yıl 25 Mayıs’ta kutlanan "Etik Günü”nü, bu değerlerin önemini vurgulamak ve etik değerler konusunda toplumsal farkındalığı artırmak için önemli bir imkân olarak değerlendiriyorum.

 

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da farklı platformlarda birçok defa ifade ettiği üzere, adalete, hukuka, çağdaş değerlere sahip çıktıkça, insan hak ve hürriyetleri konusunda ilerleme sağladıkça, demokrasimiz daha muteber ve daha güçlü olacaktır.

 

Bizler “hak ile sabır dileyip, bize gelen bizdendir; akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” diyen bir medeniyetin mensuplarıyız. Birlikte yükselmek, birlikte büyümek, ezmeden ilerlemek, bir diğerinin omuzlarına basmadan kalkınmak, haksızlık etmeden dayanışmak gibi evrensel ve insani kültür Anadolu coğrafyasında hayat bulmuştur. Sahteliğe, hileye, kalitesizliğe ve etik değerlerin çiğnenmesine tevessül edenlerin bizim topraklarımızda pabucu dama atılmıştır.

 

Etik ve ahlaki değerleri merkezine koymuş bir medeniyetin mensupları olarak bugün Türkiye’nin dünyada adalet ve hakkaniyetin temsilcisi haline gelmesi, Sayın Başbakanımızın kararlı ve dik duruşu sayesinde mazlum ve mağdur halkların yönlerini Türkiye’ye çevirmesi milletçe hepimizi gururlandırmaktadır.

 

Anayasa Uzlaşma Komisyonu tarafından yazımına yeni başlanan Anayasa sürecinin de, Türkiye’nin bu başarılarını taçlandıran, AB standartlarının üzerine çıkma hedefine ülkemizi daha da yaklaştıran ve etik değerleri tam anlamıyla kucaklayan bir süreç olmasını ümit ediyoruz.

 

Etik Günü vesilesiyle Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından hazırlanmış "Kamu Görevlileri Etik Rehberi"nin kamu yönetiminde vazgeçilmez bir referans olması gerektiğini de özellikle vurgulamak gerekiyor. Avrupa Birliği ile bütünleşme yolunda yönlendirme ve koordinasyon görevini sürdüren Bakanlığımız, Avrupa Birliği standartlarında bir etik kültürünün yerleşmesinde de çalışmalarını hassasiyetle devam ettirecektir.

 

25 Mayıs Etik Günü’nü ve Etik Haftası'nı kutluyor, etik değerlere bağlılığın daha da güçlendirilmesi açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum.



Güncelleme: 25/05/2012 / Hit: 12,608

Copyrights © 2023 Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs
Directorate for EU Affairs
Copyrights © 2023 - Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı
Avrupa Birliği Başkanlığı